Maaltijdvoorziening Pijnacker-Nootdorp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Pijnacker-Nootdorp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Pijnacker-Nootdorp biedt uitkomst voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Vers aan Tafel, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van deze unieke instellingen kan iedereen weer genieten van gezonde gerechten zoals Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen en Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, broccoli. Via onze service bekijkt u de verschillende services en nuttige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Regio-code015 (+3115)
Postcode2641
Kosten (indicatie)v.a. €6,49
Geschikte maaltijdSlavink in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Pijnacker-Nootdorp

Een speciaal voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Lukt een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf door gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Gelukkig onderscheiden we verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op een aantal wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina gaan we dieper in op de populairste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Uniek voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op ouderen die doorlopend extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of mensen met lichamelijke handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Pijnacker-Nootdorp zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Pijnacker-Nootdorp vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Pijnacker-Nootdorp? In deze gemeente kunt u kiezen uit diverse bezorgservices en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme en Gehakt in roomsaus. U kunt kiezen voor keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager OpstalAckershof 112641 DXPijnacker
Versmaaltijden.nlRembrandtstraat 1B2671 GCNaaldwijk
BuurtzorgHet Baken 42641 JNPijnacker
Korpershoek SchipluidenWindrecht 10a2636 JASchipluiden
De DorpstafelPrins Willem Alexanderhof 22635 JMDen Hoorn
BuurtzorgNotaris Kruytstraat 362661 HPBergschenhoek
Slagerij de RooijRodenrijseweg 52651 BMBerkel en Rodenrijs
Eri CateringBurgemeester Elsenweg 122671 DCNaaldwijk
Slagerij de WithDorpsstraat 702665 BKBleiswijk
Makkelijke maaltijd LansingerlandWesterplein 962651 JMBerkel en Rodenrijs
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Pijnacker-Nootdorp

Een deel van de zorgcentra rondom Pijnacker-Nootdorp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren voedzame gerechten zoals Gehaktballen in uienjus, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Via www.pijnacker-nootdorp.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

Geschikte maaltijden

 • Heldere uiensoep
 • Pasta Carbonara met ei, spek en ui
 • Rundvlees in jus
 • Preiroomsoep
 • Gebakken kibbeling

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Pijnacker-Nootdorp te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.pijnacker-nootdorp.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Pijnacker-Nootdorp voor ouderen en start met bestellen. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op zo’n 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,30. Dagverse/koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,40. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Pijnacker-Nootdorp is beschikbaar vanaf €8,90. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Pijnacker-Nootdorp kent vele pluspunten. Voor senioren die zichzelf kunnen redden geeft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Pijnacker-Nootdorp: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 2640, 2641, 2642, 2643”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, gemalen en niet te vergeten vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente