Maaltijdvoorziening Simpelveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Simpelveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Simpelveld is bedoeld voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Simpelveld zien we professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met dit soort faciliteiten heeft men de beschikking over gezonde diners als Vegetarische balletjes met vegetarische jus, gekookte aardappelen, rode kool met appel of Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst. Onderstaand doorzoekt u aanbieders en handige informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Regio-code045 (+3145)
Postcode6369
Kosten (indicatie)v.a. €6,31
Recept tipVissoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Simpelveld

Een eigen maaltijdplan is relevant voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd bomvol vitaminen is dan ook essentieel. Kan het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig door complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u eens kijken naar prima subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk zoomen we in op de meest toegepaste wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Simpelveld.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Simpelveld. Ontwikkeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die continu speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie en senioren met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Soms kan een vriend of kennis helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Simpelveld zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Simpelveld vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Simpelveld? In deze streek zijn er een aantal bezorgservices en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Verse waldorfsalade of Asperge beenham schotel. U kunt kiezen voor bedrijven met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die het diner warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Durpswinkel Rode BeukKloosterstraat 576369 ABSimpelveld
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
DinnerTime!Dr. Schaepmanstraat 186371 EJLandgraaf
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Simpelveld

Meerdere woonzorgcentra in de omgeving Simpelveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren de lekkerste gerechten als Kalkoenfilet met satésaus, gado gado en witte rijst, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Middels www.simpelveld.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Simpelveld
 • (Net) nummer: 045 (+3145)
 • Postcodegebied: 6369
 • Populaire wijk: Simpelveld

Geschikte maaltijden

 • Verse worst in jus
 • Tomatensoep met balletjes
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Varkensprocureur in jus
 • Kippensoep met vermicelli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke vormen van hulp geschikt zijn. Kijk naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Simpelveld faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.simpelveld.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Check de maaltijdservices in Simpelveld voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in tussen de 6 en 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €3,60. Dagverse/koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Simpelveld is verkrijgbaar vanaf €8,90. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald steeds zelf de gerechten (telefonisch, online of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Simpelveld is sterk in opkomst. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer vrijheid en gemak. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Simpelveld: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 6369”. Mogelijk interessant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of wellicht eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente