Maaltijdvoorziening Krimpenerwaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Krimpenerwaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Krimpenerwaard is in het leven geroepen voor alle bewoners die vanwege leeftijd of een andere oorzaak geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Krimpenerwaard is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Via soortgelijke diensten is iedereen verzekerd van ambachtelijke recepten zoals Groentemix, kormasaus, basmatirijst of Vegetarische balletjes arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni. Op deze pagina treft u populaire bezorgers en essentiële gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Regio-code0182 (+31182)
Postcode2821
Kosten (indicatie)v.a. €6,32
Recept tipSpinazie schotel met gehaktbal

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Krimpenerwaard

Een eigen eetpatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Kan naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer door gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk bespreken we de populairste vormen: WMO, ZVW en WLZ, als ook mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Krimpenerwaard.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Krimpenerwaard. Speciaal voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die continu goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen of mensen met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Krimpenerwaard kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Krimpenerwaard vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Krimpenerwaard? In uw omgeving bestaat er de keuze uit meerdere firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Varkenssaucijsjes in uienjus, Groentemix, Gekookte aardappelen of Rundergehaktbal in jus. U kunt kiezen voor leveranciers met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die de gerechten warm aan huis leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Groene Hart MaaltijdserviceNijverheidsweg 5e2821 ATStolwijk
BuurtzorgHavenstraatse Wal 452871 ENSchoonhoven
Menuservice Van Der WeijdenKleine Haven 22851 AZHaastrecht
BuurtzorgArmstronglaan 252811 SPReeuwijk
Slagerij UlteeMiddenmolenplein 942807 GZGouda
SPAR AmmerstolAchterweg 362865 XEAmmerstol
Keurslager BoereHoogstraat 1162851 BJHaastrecht
SPAR SchmitzDoelenplein 102871 CVSchoonhoven
Slagerij LoomanHaven 582871 CPSchoonhoven
SWOBV: Maaltijden voor thuisBurgemeester Huijbrechtstraat 22861 DABergambacht
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Krimpenerwaard

Een aantal verzorgingstehuizen in de omgeving van Krimpenerwaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren lekkere gerechten als Gebakken kibbeling, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het ook mogelijk om het assortiment bij u thuis te brengen. Via www.krimpenerwaard.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Dieetmaaltijden.

Stats & Facts

Geschikte maaltijden

 • Zalm in roomsaus
 • Prei-gehaktschotel
 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Spitskoolschotel met aardappelpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke types zorg beschikbaar zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Check ook wat de gemeente Krimpenerwaard kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.krimpenerwaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Krimpenerwaard voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect voor senioren waarbij zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,70. Koelverse gerechten zijn er al voor €5,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Krimpenerwaard kan u al bestellen vanaf €8,40. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur levert alles netjes af en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest steeds de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Krimpenerwaard is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer tijd en structuur. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Krimpenerwaard: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 2855”. Wellicht relevant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of juist eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente