Maaltijdvoorziening Zuid-Beijerland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zuid-Beijerland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zuid-Beijerland is zeer populair bij alle inwoners die door hun leeftijd of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Korendijk is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Maaltijdservice.nl, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van soortgelijke aanbieders zit er niemand zonder complete diners zoals Varkensoester in honing-mosterdsaus, Tuinbonen à la crème, Gekookte aardappelen en/of Indisch gehaktbrood. Op deze website bekijkt u maaltijddiensten en bruikbare gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Regio-code0186 (+31186)
Postcode3284
Kosten (indicatie)v.a. €6,2
Lekkere maaltijdSpaghetti, tonijn, kappertjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zuid-Beijerland

Een juist eetpatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een voedzaam diner bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Wil het doen van boodschappen en koken niet meer omwille van gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u een beroep doen op handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op verschillende subsidievormen en zorgwetten. Hierna benaderen we een aantal van deze wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Korendijk.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Korendijk. Bedoeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die de hele dag professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende bejaarden en inwoners met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Gelukkigkan een partner helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Zuid-Beijerland zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zuid-Beijerland vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Zuid-Beijerland? In deze plaats onderscheiden we allerlei firma’s en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen of Snijbonenstamppot met slavink en jus. Er zijn keukens met expertise op het gebied van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die het diner al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Mariet Party’s & EventsEinsteinstraat 353281 NJNumansdorp
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Slagerij ViergeverMunnikendijk 20A3273 LEWestmaas
Keurslager van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
Stichting Warm AanbevolenRijksstraatweg 1043316 EJDordrecht
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Zuid-Beijerland

Meerdere zorghuizen in de buurt van Zuid-Beijerland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben verse menu’s zoals Schnitzel met gebakken aardappels, tegen lage kosten. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.korendijk.nl spot u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: WMO.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Korendijk
 • Netnummer: 0186 (+31186)
 • Centrale postcode: 3284
 • Wijk: Nieuw-Beijerland

Maaltijd suggesties

 • Zalmfilet in roomsaus
 • Kipvink in jus
 • Visstukjes in kruidensaus
 • Wokgroenten teriyaki
 • Donkey Kicks Chicken

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg te kiezen zijn. Kijk naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Korendijk kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.korendijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Zuid-Beijerland voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 alternatieven: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,50. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €5,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zuid-Beijerland kan u al bestellen vanaf €8,30. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Zuid-Beijerland is ontzettend handig. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer tijd en autonomie. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Zuid-Beijerland: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 3284”. Bezoek de pagina: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of misschien koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!