Maaltijdvoorziening Kampen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kampen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kampen is bedoeld voor alle mensen die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Kampen is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Middels zulk soort mogelijkheden heeft iedereen toegang tot lekkere maaltijden als Pastaschotel en Verse komkommersalade. Via onze service vergelijkt men eet-bedrijven en praktische gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Regio-code038 (+3138)
Postcode8261
Kosten (indicatie)v.a. €5,56
Maaltijd tipBami, quorn, satésaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Kampen

Een gebalanceerd maaltijdplan is noodzakelijk voor de gezondheid. Een gezond diner bomvol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf wegens problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Dan bestaan er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Kampen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Kampen. Ontwikkeld voor senioren die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die doorlopend intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en bewoners met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen doen of een maaltijd koken. In Kampen zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kampen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Kampen? In de regio zijn er flink wat services en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Kip kantonees, rijstmix en Kalfsgehaktbal met vleesjus, gebakken röstikos, prei à la crème. U kunt kiezen uit services met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die het diner warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij NorgOudestraat 2128261 CAKampen
Restaurant de OaseKerkplein 38276AMZalk
IJsselheem – MargarethaBurgwal 458261 EPKampen
Coloriet – De RegenboogDe Regenboog 1008254 ABDronten
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
IJsselheem – Restaurant de VijverhofVijverhof 198265 GJKampen
Leger des Heils Korps KampenBoven Nieuwstraat 338261 HAKampen
IJsselheem – MaarlenhofSlenkstaat 148271 TBIJsselmuiden
IJsselheem – Restaurant MyosotisEngelenbergplantsoen 38266 ABKampen
IJsselheem – De AmandelboomWederiklaan 28265 DCKampen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Kampen

Een aantal zorghuizen in de buurt van Kampen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken de lekkerste maaltijden zoals Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, sperziebonen, voor lage prijzen. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans is het tevens mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.kampen.nl checkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over WLZ.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Kampen
 • (Net) nummer: 038 (+3138)
 • Postcode: 8261
 • Lokale wijk: Kampen

Potentiële maaltijden

 • Savooiekool
 • Gebakken aardappels
 • Wokgroenten teriyaki
 • Gebonden rundvleessoep
 • Doperwtenpuree

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke vormen van zorg te kiezen zijn. Zoek naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Kampen regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.kampen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Kampen voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, doorgaans door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,10. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al voor €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kampen bieden sommige aanbieders aan voor €7,80. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Kampen kent vele pluspunten. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en voordeel. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren fit en vitaal blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Kampen: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij en ook koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente