Maaltijdvoorziening Lelystad

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lelystad

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lelystad is aantrekkelijk voor alle mensen die vanwege leeftijd of door een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Lelystad is er de keuze uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van zulke voorzieningen heeft iedereen toegang tot smaakvolle gerechten als Kalkoenmedaillons met kerriesaus, Mexicomix, Gekookte aardappelen of Runderstoofpotje, groentemix met kalkoenblokjes en aardappelpuree. Op deze website leest u meer over de verschillende services en waardevolle info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Regio-code0320 (+31320)
Postcode8232
Kosten (indicatie)v.a. €5,1
Maaltijd ideeCordon Bleu met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Lelystad

Een bepaald voedingspatroon is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met genoeg voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Wil naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet eigenhandig wegens ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn velerlei wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina behandelen we de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en de mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Lelystad.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Lelystad. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of hulpbehoevenden met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Dikwijls kan een familielid of vriend ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Lelystad zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lelystad vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Lelystad? In deze plaats vinden we verscheidene bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Varkenslapje in jus, Gestoofde prei, Mini krieltjes paprika-tijm en Lekkerbekje met sperziebonen. U kunt kiezen uit bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant HanzeborgKoningsbergenstraat 201A8232 DCLelystad
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
Maaltijd CompleetMiddenweg 58232 JTLelystad
BuurtzorgDe Schans 19 98231 KMLelystad
Samenthuismaaltijd ServiceReigerstraat 9823 EAArnhem
Coloriet – de RegenboogDe Oost 558251 CSDronten
Coloriet – de HovenHet Ravelijn 1818233 BKLelystad
Keurslagerij KlaverHet Ruim 328251 ENDronten
De HerbergDe Oost 528251 CVDronten
Keurslager KlaverKempenaar 01 508242 BALelystad
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Lelystad

Sommige woonzorgcentra in de omgeving Lelystad bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants voeren een assortiment complete maaltijden als Varkenssaucijsje met mosterdjus, gebakken aardappelen, bloemkool, voor de kleine portemonnee. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bieden ze ook de optie de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.lelystad.nl checkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Apetito.

Belangrijke info

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Lelystad
 • (Net) nummer: 0320 (+31320)
 • Postcode: 8232
 • Wijk: Zuiderzeewijk

Voorbeeld maaltijden

 • Kersenpannenkoek
 • Penne carbonara
 • Stamppot spruitjes met chorizo
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Boe­ren­kool­stoof met ei

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Lelystad doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.lelystad.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Lelystad voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie smaken: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,60. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lelystad kan u al bestellen vanaf €7,10. Dikwijls wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Lelystad is sterk in opkomst. Voor senioren die nog op eigen benen staan levert dit meer rust en routine. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen niet ondervoed raken. Bovenal de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Lelystad: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245”. Bekijk ook info over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij en niet te vergeten veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!