Maaltijdvoorziening Dronten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Dronten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Dronten is in het leven geroepen voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een belemmering tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Dronten zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van zulke leveranciers is iedereen verzekerd van verantwoorde recepten zoals Pittige Thaise soep of Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst. Hieronder treft u eet-bedrijven en belangrijke info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Regio-code0321 (+31321)
Postcode8251
Kosten (indicatie)v.a. €5,09
Voorbeeld maaltijdSpeklapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Dronten

Een juist maaltijdplan is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept vol vitaminen is dan ook essentieel. Lukt een bezoekje aan de winkel en koken niet zelfstandig wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder bespreken we deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Dronten.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Dronten. In het leven geroepen voor bejaarden die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en ouderen met fysieke ongemakken. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Dronten kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Dronten vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Dronten? In de buurt van uw postcode bestaan er meerdere tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gehaktballen in uienjus of Gehaktbal met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor instellingen met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Coloriet – de RegenboogDe Oost 558251 CSDronten
Leger des Heils Korps KampenBoven Nieuwstraat 338261 HAKampen
De HerbergDe Oost 528251 CVDronten
Keurslager KlaverKempenaar 01 508242 BALelystad
Coloriet – de HovenHet Ravelijn 1818233 BKLelystad
Coloriet – De RegenboogDe Regenboog 1008254 ABDronten
Keurslagerij KlaverHet Ruim 328251 ENDronten
IJsselheem – MargarethaBurgwal 458261 EPKampen
Slagerij NorgOudestraat 2128261 CAKampen
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Dronten

Meerdere zorgcentra in de omgeving van Dronten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants hebben verantwoorde gerechten zoals Spaghetti Bolognese, kaas, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op de URL www.dronten.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Vergelijken.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Dronten
 • (Regio) nummer: 0321 (+31321)
 • Postcode: 8251
 • Lokale wijk: Dronten

Lekkere maaltijden

 • Maaltijdsalade met kip en avocado
 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp geschikt zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Dronten te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.dronten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Dronten voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,20. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €7,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Dronten bestelt u vanaf €7,10. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Dronten kent vele pluspunten. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden biedt dit extra tijd en gemak. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Dronten: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 8250, 8251, 8252, 8253, 8254”. Bezoek de pagina: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente