Maaltijdvoorziening IJsselstein

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje IJsselstein

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in IJsselstein is in het leven geroepen voor alle bejaarden die mede door leeftijd of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente IJsselstein kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van zulk soort leveranciers kan men zeker zijn van uitstekende gerechten zoals Varkensschnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes of Rundvleeskroket, grove appelcompote met rozijnen en gebakken aardappelen. Op deze pagina leest men meer over aanbieders en handige voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Regio-code030 (+3130)
Postcode3401
Kosten (indicatie)v.a. €5,77
Maaltijd tipBoerenkool, rundergehakt

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in IJsselstein

Een gebalanceerd eetpatroon is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een gezond diner met genoeg vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet zelfstandig ten gevolge van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij meerdere wetten en subsidieregelingen. Hieronder benaderen we een aantal van deze wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente IJsselstein.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente IJsselstein. Bedoeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die de hele dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of hulpbehoevenden met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In IJsselstein kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice IJsselstein vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in IJsselstein? In deze streek bestaat er de keuze uit meerdere keukens en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. Eten zoals Heldere kippensoep en Kabeljauwfilet met vegetarische jus, witte rijst, doperwten. Er zijn bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting PulseBenschopperweg 3423401 BZIJsselstein
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Keurslager StekelenburgDe Biezen 153401 GDIJsselstein
Maaltijdvoorziening De Lange WeiRembrandthof 853372 XVHardinxveld-Giessendam
Cateringservice De GelegenheidLelystraat 35 b3364 AHSliedrecht
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
Leon Donker CateringMerianweg 53401 MRIJsselstein
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in IJsselstein

Sommige buurthuizen rondom IJsselstein bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende maaltijden zoals Nasi goreng, quorn, satésaus, voor de kleine portemonnee. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.ijsselstein.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: ZVW.

Feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: IJsselstein
 • Regionummer: 030 (+3130)
 • Hoofdpostcode: 3401
 • Populaire wijk: IJsselstein

Maaltijd ideën

 • Pilav
 • Rode kool met gehakt schotel
 • Venkelsoep met dille
 • Aspergesoep met zalm
 • Spinaziestamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Zoek naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente IJsselstein doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.ijsselstein.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Check de maaltijdservices in IJsselstein voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, in de regel door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op circa 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,50. Koelverse maaltijden zijn er al voor €6,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in IJsselstein vindt u al vanaf €8,40. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in IJsselstein is een ware uitkomst. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat ongebondenheid en routine. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden IJsselstein: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405”. Bezoek de pagina: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!