Maaltijdvoorziening Hardinxveld-Giessendam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hardinxveld-Giessendam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hardinxveld-Giessendam is ideaal voor alle bejaarden die door hun leeftijd of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of gespecialiseerde instanties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via deze instellingen kan men zeker zijn van verantwoorde recepten zoals Rundvlees in jus en/of Gehaktballetjes in satésaus. Onderstaand treft u populaire bezorgers en waardevolle info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Regio-code0184 (+31184)
Postcode3371
Kosten (indicatie)v.a. €6,24
Geschikte maaltijdKipsaté en ei met bami goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Hardinxveld-Giessendam

Een gebalanceerd voedingspatroon is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Wil boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig wegens leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd bestaan er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? Er zijn een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de populairste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Hardinxveld-Giessendam. In het leven geroepen voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die 24/7 goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren of senioren met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Vaak kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Hardinxveld-Giessendam kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hardinxveld-Giessendam vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Hardinxveld-Giessendam? In deze plaats vinden we meerdere partijen en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Omelet in champignonsaus en Omelet in bearnaisesaus, Zilvervliesrijst-groenteschotel. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Cateringservice De GelegenheidLelystraat 35 b3364 AHSliedrecht
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Maaltijdvoorziening De Lange WeiRembrandthof 853372 XVHardinxveld-Giessendam
Welzijnswerk – Het BonkelaarhuisBonkelaarplein 73363 ELSliedrecht
Stichting WaardeburghBonkelaarplein 123363 ELSliedrecht
Leon Donker CateringMerianweg 53401 MRIJsselstein
Stichting PulseBenschopperweg 3423401 BZIJsselstein
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
Keurslager StekelenburgDe Biezen 153401 GDIJsselstein
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Hardinxveld-Giessendam

Sommige verzorgingstehuizen in de streek Hardinxveld-Giessendam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken complete gerechten als Groente-kaasschijf in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms is het ook mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.hardinxveld-giessendam.nl treft u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Stamppot zuurkool
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Pasta Venetia
 • Ossestaartsoep
 • Hutspot, rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke soorten zorg toepasbaar zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat de gemeente Hardinxveld-Giessendam doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.hardinxveld-giessendam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Hardinxveld-Giessendam voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,50. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €5,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hardinxveld-Giessendam koopt u voor circa €7,80. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men selecteert wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Hardinxveld-Giessendam is ontzettend handig. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer vrijheid en voordeel. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Hardinxveld-Giessendam: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 3370, 3371, 3372, 3373”. Lees verder over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, gemalen, natriumarm, lactosevrij en ook eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!