Maaltijdvoorziening Horst aan de Maas

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Horst aan de Maas

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Horst aan de Maas is men name interessant voor alle bewoners die vanwege leeftijd of een belemmering geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Horst aan de Maas kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door soortgelijke diensten kan elke oudere weer genieten van lekkere recepten als Champignon omelet en/of Kip stroganoff, Doperwten, Noten-zilvervliesrijst. Via onze service treft u eetpunten en bruikbare voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Regio-code0478 (+31478)
Postcode5961
Kosten (indicatie)v.a. €6,16
Geschikte maaltijdAlaska-koolvis in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Horst aan de Maas

Een juist voedingsvoorschrift is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol mineralen is daarom ook de basis. Wil boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf als gevolg van ouderdom? En heeft u laag inkomen? Gelukkig zijn er een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op een aantal wetten en regelingen (subsidie). Daarom verwerken we een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en de mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Horst aan de Maas.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Horst aan de Maas. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die 24/7 speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Dikwijls kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Horst aan de Maas zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Horst aan de Maas vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Horst aan de Maas? In deze gemeente zijn er een hoop keukens en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Runderhamburger, uienjus, witlof, gekookte aardappelen en Stoofpotje rundvlees. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die het diner al opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager CoppensSint Lambertusplein 55961 EWHorst
Tafeltje-Dek-JeKasteelsingel 86001 EZWeert
BuurtzorgExpeditiestraat 125961 PXHorst
EetwinkelDrakeboch 35954 CXBeesel
SPAR van ElkMaasstraat 515944 CBArcen
Zorgcentrum Vincent DepaulSchoolstraat 155981 AHPanningen
BuurtzorgSpoorweg 105963 NJHegelsom
BuurtzorgPiet Petersstraat 1 – 35993 DCMaasbree
BuurtzorgKerkstraat 785981 CHPanningen
Keurslager JanssenPastoor Vullinghsstraat 495975 APSevenum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Horst aan de Maas

Meerdere zorghuizen in de buurt van Horst aan de Maas bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment vitale menu’s als Gebakken rijst, voor lage prijzen. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Middels www.horstaandemaas.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Horst aan de Maas
 • (Regio) nummer: 0478 (+31478)
 • Postcodegebied: 5961
 • Veel gezochte wijk: Griendtsveen

Geschikte maaltijden

 • Paëlla
 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen
 • Macaroni met kaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het meer grondige zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke types zorg een optie zijn. Check WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Horst aan de Maas verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.horstaandemaas.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Horst aan de Maas voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, vaak door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op tussen de 6 en 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,10. Koelverse maaltijden zijn er al voor €6,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Horst aan de Maas kunt u al aanvragen voor €7,80. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Horst aan de Maas is zeer populair. Voor ouderen die nog op eigen benen staan faciliteert dit ongebondenheid en voordeel. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Horst aan de Maas: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 5865”. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij of koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!



Alle plaatsen in deze gemeente