Maaltijdvoorziening Bergen Limburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bergen Limburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bergen Limburg is men name interessant voor alle senioren die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Bergen Limburg zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk opererende diensten als De Dievpriesman, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van dergelijke organisaties heeft men de beschikking over heerlijke diners als Zalmblokjes in Hollandaisesaus met gestoofde prei en aardappeltjes met rozemarijn en Push Up Meatballs. Op deze pagina leest men meer over eet-bedrijven en praktische gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5854
Kosten (indicatie)v.a. €6,09
Voorbeeld maaltijdOmelet in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Bergen Limburg

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Gaat het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet eigenhandig als gevolg van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er velerlei wetten en subsidieregelingen. Daarom gaan we dieper in op de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Bergen Limburg.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bergen Limburg. In het leven geroepen voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die 24/7 intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen of inwoners met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Bergen Limburg kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bergen Limburg vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Bergen Limburg? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we flink wat bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Stroganoff du chef en Gepofte aardappels. U kunt kiezen voor leveranciers die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Ikgavoorvers.nlStevensbeekseweg 3-A5845 ERSint Anthonis
Mary Surinaamse maaltijdserviceSchoolstraat 175941 GBVelden
Culi-ViteNoord Binnensingel 235911 EAVenlo
Keurslagerij ThijssenDe Merret 65845 DASint Anthonis
BuurtzorgKolonel Silvertoplaan 65845 BLSint Anthonis
BuurtzorgPosthuisstraat 75931 EMTegelen
Slagerij de KarbinderWolweversstraat 765914 PGVenlo
Keurslager van HeesKerkstraat 735931 NMTegelen
De Nieuwe MuntLingsterhofweg 124-1265931 MBTegelen
BuurtzorgMaagdenbergweg 275915 CPVenlo
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Bergen Limburg

Verschillende buurthuizen in de buurt van Bergen Limburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod heerlijke gerechten zoals Runderlapje met vleesjus, aardappelpuree, rode kool met appel, tegen lage kosten. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de gerechten thuis te laten bezorgen. Op de URL www.bergen.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Mantelzorg.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bergen Limburg
 • (Net) nummer: 0485 (+31485)
 • Postcodegebied: 5854
 • Veel gezochte wijk: Aijen

Smaakvolle maaltijden

 • Gele rijst
 • Spinazie à la crème met champignons
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Oosterse zalm
 • Omelet in champignonsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke vormen van hulp een optie zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Informeer ook wat uw gemeente Bergen Limburg doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.bergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Bergen Limburg voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op zo’n 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,90. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,20. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bergen Limburg koopt u voor circa €7,30. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst & online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Bergen Limburg heeft veel voordelen. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen geeft dit meer tijd en structuur. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Bergen Limburg: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 5854, 5855”. Ga door naar: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, gemalen, natriumarm of vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente