Maaltijdvoorziening Hof van Twente

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hof van Twente

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hof van Twente wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Hof van Twente zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door zulke bedrijven kan elke oudere weer genieten van vitale menu’s als Vegastukjes in paddenstoelensaus met koolrabi à la crème en volkoren macaroni en Tagliatelle, scampi’s, gegrilde groenten in tomatensaus. Onderstaand treft u maaltijdservices en handige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Regio-code0547 (+31547)
Postcode7471
Kosten (indicatie)v.a. €5,55
Geschikte maaltijdGebonden goulashsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Hof van Twente

Een gebalanceerd voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam diner met genoeg voedingsstoffen staat hierbij centraal. Wil boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet meer als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met verscheidene wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina bespreken we de belangrijkste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Hof van Twente.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Hof van Twente. Relevant voor mensen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die de hele dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie en senioren met handicaps. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Hof van Twente kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hof van Twente vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Hof van Twente? In deze streek zijn er verscheidene organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Runderstooflapje met jus, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen of Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng. Wij onderscheiden aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Carint ReggelandDe Stoevelaar 17471 ABGoor
Livio – Het SaalmerinkKlaashuisstraat 97481 ENHaaksbergen
Maaltijd service Hof van TwenteGrotestraat 647471 BRGoor
De Bolle MaaltijdserviceVonderweg 17 A7468 DCEnter
Keurslager RoetgeringDorpsstraat 1327468 CREnter
BuurtzorgGrotestraat 47475 AXMarkelo
BuurtzorgHengevelderstraat 34 A7471 CHGoor
BuurtzorgBevertstraat 27481 CXHaaksbergen
SPAR MaaltijdserviceGoorseweg 127478 BDDiepenheim
Herfstzon – Lekker Ett’n!Javastraat 27471 RGGoor
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Hof van Twente

Verschillende zorginstellingen in de omgeving van Hof van Twente bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden de lekkerste menu’s zoals Kalkoenbiefstukjes met kippenjus, Parijse worteltjes en gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.hofvantwente.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: ZVW.

Informatie

Smaakvolle maaltijden

 • Stamppot Hutspot met worst
 • Schnitzel pepersaus
 • Kip in zoetzure saus
 • Nasi goreng
 • Rundvlees met gegrilde groente

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Hof van Twente regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.hofvantwente.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Hof van Twente voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,60. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hof van Twente is beschikbaar vanaf €9,00. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Hof van Twente is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dat meer rust en comfort. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Hof van Twente: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 7470, 7471, 7472”. Lees verder over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente