Maaltijdvoorziening Deventer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Deventer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Deventer biedt uitkomst voor alle senioren die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Deventer zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Maaltijdservice.nl, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Dankzij zulke oplossingen heeft iedereen toegang tot complete recepten zoals Venkelsoep met dille en Spekpannenkoek. Op dit portaal vindt u eet-instellingen en handige kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Regio-code0575 (+31575)
Postcode7411
Kosten (indicatie)v.a. €5,48
Lekkere maaltijdVerse rauwkostsalade

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Deventer

Een uitgekiend maaltijdplan is essentieel voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje door ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u eens kijken naar handige subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? Er zijn verschillende wetten en subsidieregelingen. Hieronder bespreken we een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Deventer.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Deventer. Uniek voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die de hele dag door goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of ouderen met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Dikwijls kunnen bekenden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Deventer zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Deventer vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Deventer? In en rondom uw woonplaats bestaan er verschillende bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Runderstooflapje met jus, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen of Kick Through Spaghetti. U kunt kiezen voor aanbieders met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Toko Tante MoRoggestraat 557411 EVDeventer
Gotink MaaltijdserviceOsnabrückstraat 207418 BNDeventer
Solis – Groote & VoorsterSmedenstraat 1177411 RADeventer
ZonneburgRijksweg 57399 ABEmpe
Sensire – Het GrotenhuisBinnenweg 27391 GPTwello
Cambio – Werkplein KeizerslandenKarel de Grotelaan 27415 DADeventer
Solis – Sint JurriënP.C. Hooftlaan 977412 PLDeventer
Samen koken en eten HumanitasRadboudlaan 17415 VADeventer
Carinova MaaltijdserviceSt. Jozefplein 17415 EHDeventer
Solis – De BloemendalHet Laar 17414 BJDeventer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Deventer

Een aantal bejaardentehuizen in de buurt van Deventer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben heerlijke gerechten zoals Hamburger, ui en champignons, voor lage prijzen. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het ook mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.deventer.nl checkt u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Uitgekookt.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Deventer
 • Netnummer: 0575 (+31575)
 • Centrale postcode: 7411
 • Populaire wijk: Binnenstad

Voorbeeld maaltijden

 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Rundergehaktballetjes in saus
 • Broccolisoep
 • Alaska-koolvis
 • Gebakken witvis

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op lichte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg te kiezen zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Deventer aanbiedt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.deventer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Deventer voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op ongeveer 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,10. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Deventer is verkrijgbaar vanaf €7,50. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Deventer is een ware uitkomst. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen resulteert dit in extra tijd en autonomie. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen fit en vitaal blijven. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Deventer: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428”. Lees verder over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en ook veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente