Maaltijdvoorziening Apeldoorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Apeldoorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Apeldoorn wordt veel gebruikt door alle bejaarden die mede door ouderdom of door iets anders niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Apeldoorn zien we velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Dankzij dit soort aanbieders heeft men de beschikking over smaakvolle maaltijden als Speklapjes met jus, rode bieten met zilveruitjes en aardappelpuree of Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten met aardappelpuree. Op deze pagina bekijkt men eetpunten en bruikbare details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Regio-code055 (+3155)
Postcode7311
Kosten (indicatie)v.a. €5,34
Smaakvolle maaltijdKipfilet in piri piri saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Apeldoorn

Een juist voedingsvoorschrift is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner bomvol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer wegens leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er meerdere subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema verwerken we de meest toegepaste wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Apeldoorn.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Apeldoorn. In het leven geroepen voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die 24 uur per dag goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren of ouderen met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Apeldoorn zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Apeldoorn vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Apeldoorn? In deze streek bestaan er allerlei bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Kabeljauwfilet met vegetarische jus, witte rijst, doperwten en Kipfilet. U kunt kiezen voor services gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bedrijven die de gerechten warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
Thuiszorg BeersMeester van Hasseltlaan 167316 DMApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Keurslager LautenschutzKoninginnelaan 447315 BTApeldoorn
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Apeldoorn

Een aantal zorgcentra in de streek Apeldoorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants faciliteren voedzame menu’s als Gehaktballetjes in uienjus, voor de kleine portemonnee. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.apeldoorn.nl vindt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Mealhero.

Gegevens

Lekkere maaltijden

 • Rundvlees met gegrilde groente
 • Kipragout met Parijse wortelen
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Rundergehaktbal met jus en hutspot
 • Bloemkoolsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Apeldoorn doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.apeldoorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Apeldoorn voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op circa 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,10. Koelverse/dagverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Apeldoorn bieden sommige aanbieders aan voor €8,10. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Apeldoorn is sterk in opkomst. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit ongebondenheid en comfort. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Evenzeer zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Apeldoorn: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336”. Lees verder over Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente