Maaltijdvoorziening Rijssen-Holten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rijssen-Holten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rijssen-Holten biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Rijssen-Holten kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via zulk soort oplossingen zit er niemand zonder vitale recepten als Stamppot boerenkool met worst en Slavink met andijvie a la crème gek aard jus. Op dit portaal leest u meer over aanbieders en waardevolle inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Regio-code0548 (+31548)
Postcode7461
Kosten (indicatie)v.a. €5,61
Maaltijd ideeZalmfilet in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Rijssen-Holten

Een speciaal voedingspatroon is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Kan naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet meer als gevolg van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op speciale maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Rijssen-Holten.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Rijssen-Holten. In het leven geroepen voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die 24 uur per dag extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren en inwoners met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Rijssen-Holten kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rijssen-Holten vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Rijssen-Holten? In en rondom uw woonplaats bestaan er een aantal organisaties en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Spaghetti met broccoli en Drumsticks met vleesjus, wilde rijst, witte kool en kerriesaus. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Coolinair CateringDaltonstraat 177461 ACRijssen
De Bolle MaaltijdserviceVonderweg 17 A7468 DCEnter
Stichting Tafeltje DekjeWeth H H Korteboslaan 61C7461 PJRijssen
BuurtzorgSchoolstraat 277451 EVHolten
ZorgAccentGaardenstraat 297451 CVHolten
Keurslagerij BeverdamHogepad 17462 TARijssen
ZorgAccentHaarstraat 837462 ALRijssen
Keurslager RoetgeringDorpsstraat 1327468 CREnter
ZorgAccentG.J. Beltmanstraat 27468 BMEnter
Carint ReggelandWijnand Zeeuwstraat 26-1057462 DERijssen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Rijssen-Holten

Sommige woonzorgcentra in de streek Rijssen-Holten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment de lekkerste gerechten als Penne vier kazen, uitgebakken spekjes, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het ook mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Op de URL www.rijssen-holten.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Maaltijdservice.

Stats & Facts

Maaltijd suggesties

 • Gebakken krieltjes
 • Ertwensoep met rookworst
 • Push Up Meatballs
 • Spagheti carbonara
 • Kip kerrie ananas schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke vormen van zorg te kiezen zijn. Vergelijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Rijssen-Holten verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.rijssen-holten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Rijssen-Holten voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, doorgaans door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen kan doorgaans in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is handig in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,60. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rijssen-Holten is verkrijgbaar vanaf €8,40. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald steeds zelf de gerechten (online, telefonisch of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Rijssen-Holten is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in ongebondenheid en autonomie. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren fit en vitaal blijven. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Rijssen-Holten: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 7460, 7461, 7462, 7463”. Ga door naar: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm of eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente