Maaltijdvoorziening Hellendoorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hellendoorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hellendoorn is er voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. In de gemeente Hellendoorn onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van zulke aanbieders zit er niemand zonder ambachtelijke gerechten als Kipfilet met kippenjus, Bladspinazie, Gekookte aardappelen en/of Gepaneerde kalkoenschnitzel. Via onze service vindt men eetpunten en bruikbare info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Regio-code0548 (+31548)
Postcode7442
Kosten (indicatie)v.a. €5,53
Maaltijd tipGebonden mosterdsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Hellendoorn

Een gebalanceerd eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd vol vitaminen mag men niet overslaan. Gaat boodschappen doen en koken niet zelfstandig omwille van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op diverse wetten en regelingen (subsidie). Hieronder verwerken we de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Hellendoorn.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Hellendoorn. Te gebruiken door bejaarden die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op inwoners die doorlopend professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en mensen met een lichamelijke handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Vaak kunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Hellendoorn zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hellendoorn vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Hellendoorn? In de regio zien we diverse maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Rundercarré met kruidenjus, gekookte aardappelen, kapucijners of Kipfilet in piri piri saus. U kunt kiezen voor organisaties die zich vooral richten op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die uw maal warm aan huis brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZorgAccentKerkstraat 67442 EDNijverdal
Coolinair CateringDaltonstraat 177461 ACRijssen
Stichting de WelleConstantijnstraat 32A7442 MENijverdal
Wonen met Zorg ’t DijkhuisGorsselseweg 27437 BEBathmen
Keurslagerij HarmsenDorpsstraat 6A7431 CKDiepenveen
KeurslagerijKerkstraat 17451 BMHolten
Slagerij KamphuisDorpsstraat 61b7447 CTHellendoorn
BuurtzorgSchoolstraat 277451 EVHolten
ZorgAccentGaardenstraat 297451 CVHolten
ZorgAccentSanatoriumlaan 207447 PKHellendoorn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Hellendoorn

Verschillende verzorgingstehuizen in de streek Hellendoorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken heerlijke maaltijden als Rundvleeskroket, grove appelcompote met rozijnen en gebakken aardappelen, voor de kleine portemonnee. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.hellendoorn.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Subsidie.

Feiten

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hellendoorn
 • (Regio) nummer: 0548 (+31548)
 • Hoofdpostcode: 7442
 • Lokale wijk: Hellendoorn

Potentiële maaltijden

 • Gestoofde prei
 • Groentensoep
 • Stoofpotje peer, rundvlees en puree
 • Vispotje in botersaus
 • Vegetarische balletjes in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat de gemeente Hellendoorn aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.hellendoorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Hellendoorn voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €7,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hellendoorn vindt u al vanaf €8,60. In de regel is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt wekelijks zelfstandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Hellendoorn is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die het huishouden nog prima managen geeft dat meer rust en gemak. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Hellendoorn: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 7443, 7447”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente