Maaltijdvoorziening Waterland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Waterland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Waterland is in het leven geroepen voor alle senioren die vanwege leeftijd of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Waterland zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. dergelijke aanbieders heeft men de beschikking over complete menu’s zoals Gehakt in jus en/of Blinde vink in jus, rode bietjes en gekruide aardappelpartjes. Via onze service bekijkt men leveranciers en belangrijke informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Regio-code020 (+3120)
Postcode1141
Kosten (indicatie)v.a. €5,39
Geschikte maaltijdIndisch gehaktbrood

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Waterland

Een gebalanceerd maaltijdplan is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende mineralen moet dan ook het streven zijn. Wil boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u eens kijken naar interessante subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf behandelen we de beste regelingen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Waterland.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Waterland. Relevant voor bejaarden die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die continu extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of hulpbehoevenden met handicaps. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Gelukkigkan familie ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Waterland kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Waterland vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Waterland? In de buurt van uw postcode zijn er velerlei aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Kip kantonees, rijstmix of Filetlapje met milde peperroomsaus, prei à la crème en mini krieltjes met boter. Er zijn bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Keurslager KolkKostverlorenhof 171183 EAAmstelveen
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Slagerij KonijnZwanenburgerdijk 4671161 NWZwanenburg
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
Slagerij StronkhorstAmsterdamseweg 1261182 HHAmstelveen
Zorgcentra MeerlandenKamerlingh Onneslaan 1311171 AEBadhoevedorp
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Waterland

Sommige zorghuizen in de gemeente Waterland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod heerlijke menu’s zoals Wisselmenu Aspergesoep met zalm, voor scherpe prijzen. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Via www.waterland.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Maaltijdservice.

Informatie

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Waterland
 • Regionummer: 020 (+3120)
 • Hoofdpostcode: 1141
 • Lokale wijk: Monnickendam

Maaltijd suggesties

 • Kip in zoetzure saus
 • Rundvlees in saus
 • Groentensoep met gehaktballen
 • Varkenssaucijs in jus
 • Pompoensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke zorgvormen beschikbaar zijn. Check WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Waterland doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.waterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Waterland voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Waterland kunt u al aanvragen voor €8,10. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Waterland is een ware uitkomst. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen levert dit ongebondenheid en comfort. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Vol met groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Waterland: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 1153”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of wellicht koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente