Maaltijdvoorziening Waalre

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Waalre

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Waalre is er voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Waalre kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van deze unieke faciliteiten kan iedereen rekenen op complete maaltijden zoals Vegetarische reepjes met champignons, pikante cajunrijst of Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree. Onderstaand vergelijkt men de verschillende services en nuttige kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Regio-code040 (+3140)
Postcode5582
Kosten (indicatie)v.a. €6,97
Maaltijd tipGekruide speklap

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Waalre

Een goed eetpatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en koken niet meer zelf omwille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder benaderen we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Waalre.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Waalre. Speciaal voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren of hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Waalre zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Waalre vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Waalre? In deze streek zien we verschillende firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni of Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie. U kunt kiezen uit keukens met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die uw maal opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Chef GJEindhovenseweg 46a5582 HTWaalre
ZuidZorg WijkzorgHofpad 25595 EPLeende
Keurslager van TongerlooDen Hof 1385582 JZWaalre
Keurslager VosBlokvenlaan 25581 GNWaalre
RobertZ afhaalrestaurantFrater Romboutsstraat 165571 KZBergeijk
Catering van GrunsvenKapelstraat 265591 HEHeerde
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
BuurtzorgKerkstraat 3 B5595 CXLeende
ZuidZorg WijkzorgJan Deckersstraat 65591 HSHeeze
ZuidZorg WijkzorgAnna Paulownalaan 25583 BEWaalre
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Waalre

Sommige zorginstellingen in de omgeving Waalre bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants bieden warme menu’s zoals Kip-groenteschotel, tegen lage kosten. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms bieden ze ook de optie de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Middels www.waalre.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Waalre
 • Regionummer: 040 (+3140)
 • Centrale postcode: 5582
 • Veel gezochte wijk: Waalre

Lekkere maaltijden

 • Gehaktballen in uienjus
 • Kipfilet
 • Broccoli rollade schotel
 • Verse fruitsalade
 • Gekarameliseerde witlof

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor lichte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Waalre aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.waalre.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Waalre voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, altijd door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer circa 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,10. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Waalre vindt u al vanaf €7,90. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Waalre is zeer populair. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen levert dit meer tijd en routine. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Waalre: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 5580, 5581, 5582, 5583”. Mogelijk interessant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, gemalen, glutenvrij, natriumarm of juist eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!