Maaltijdvoorziening Heemstede

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heemstede

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heemstede is bedoeld voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Heemstede zien we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Vers aan Tafel, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via deze faciliteiten kan iedereen rekenen op de lekkerste gerechten zoals Vissersstoofpotje met basilicumsaus, worteltjes en witte rijst en Rundergehaktbal met vleesjus, gebakken aardappelen, sperziebonen. Via onze service leest men meer over maaltijdservices en essentiële inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Regio-code023 (+3123)
Postcode2101
Kosten (indicatie)v.a. €5,18
Maaltijd tipGebakken kibbeling

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Heemstede

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Kan naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf wegens leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u gebruik maken van prima subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hierna verwerken we deze vormen van zorg: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Heemstede.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Heemstede. Uniek voor bewoners die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bewoners die permanent intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of bejaarden met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Heemstede zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heemstede vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Heemstede? In de regio bestaat er de keuze uit veel verschillende bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten of Erwtensoep met rookworst. U kunt kiezen uit keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die uw maal warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van der GeestRaadhuisstraat 942101 HJHeemstede
SPAR de BruynZwarteweg 442121 BCBennebroek
Slagerij KuijkJan van Goyenstraat 242102 CBHeemstede
De Rijp – KennemerhartBloemendaalseweg 1342061 SCBloemendaal
De Eetclub – PluspuntFlemingstraat 552041 VWZandvoort
SPAR AdemaTe Winkelhof 252105 TAHeemstede
Home InsteadCruquiusweg 12102 LSHeemstede
Restaurant SonnemansZandvoortselaan 2632116 ENBentveld
VersmarktAmstellaan 72105 VDHeemstede
BuurtzorgCamplaan 412103 GVHeemstede
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Heemstede

Sommige zorgcentra in de buurt van Heemstede bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren gezonde menu’s als Varkenshaasje in pepersaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.heemstede.nl bekijkt u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Heemstede
 • Netnummer: 023 (+3123)
 • Postcodegebied: 2101
 • Lokale wijk: Heemstede-Centrum

Geschikte maaltijden

 • Gebonden rundvleessoep
 • Doperwtensoep
 • Omelet in champignonsaus
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Klapstuk met hutspot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op lichte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke vormen van hulp tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Heemstede regelt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.heemstede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Heemstede voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,70. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heemstede kan u al bestellen vanaf €7,80. Niet zelden wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger levert alles netjes af en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Heemstede is ontzettend handig. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Heemstede: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 2100, 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106”. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, gemalen, lactosevrij, natriumarm en ook vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!