Maaltijdvoorziening Velsen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Velsen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Velsen is geschikt voor alle ouderen die door hun leeftijd of een handicap geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Velsen zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van deze betrouwbare aanbieders beschikt men altijd over lekkere gerechten als Witte rijst en/of Rookworst met rijk gevulde erwtensoep. Onderstaand vergelijkt u eetpunten en waardevolle details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Regio-code023 (+3123)
Postcode1971
Kosten (indicatie)v.a. €5,38
Geschikte maaltijdSchnitzel pepersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Velsen

Een juist voedingsvoorschrift is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept vol vitaminen moet dan ook het streven zijn. Gaat boodschappen doen en koken niet langer zelfstandig ter wille van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er diverse subsidievormen en zorgwetten. Hierna benaderen we de populairste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en eigen mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Velsen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Velsen. Te gebruiken door mensen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die doorlopend extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie en bejaarden met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Vaak kan familie helpen met het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Velsen staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Velsen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Velsen? In deze streek zien we relatief veel services en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Hutspot, hachee en Pasta Carbonara met ei, spek en ui. U kunt kiezen uit maaltijdservices die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de menu’s warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgRijksstraatweg 113 A1969 LDHeemskerk
Keurslager KeirsgieterDe Ruijterweg 282014 AWHaarlem
BuurtzorgTrompstraat 1531972 ADIJmuiden
Viva! – WaterrijckLessestraat 81966 SGHeemskerk
Viva! – WesterheemWesterheem 901964 EJHeemskerk
Keurslager van HaasterSter Bastion 421991 PNVelserbroek
Slagerij GroenendaalCepheusstraat 311973 VRIJmuiden
Tafeltje Dekje HaarlemGedempte Oude Gracht 1382011 GXHaarlem
VersmenuL.Springerstraat 161992 BWVelserbroek
BuurtzorgDriehuizerkerkweg 1131985 HBDriehuis
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Velsen

Meerdere verzorgingstehuizen rondom Velsen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde maaltijden zoals Omelet in champignonsaus, voor lage prijzen. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op www.velsen.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Proefpakket.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Velsen
 • (Regio) nummer: 023 (+3123)
 • Postcodegebied: 1971
 • Lokale wijk: Velsen-Zuid

Maaltijd ideën

 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Penne carbonara
 • Tagliatelle, kip, paddestoelen
 • Pittige sperzieboontjes
 • Spekpannenkoek

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Bekijk ook wat de gemeente Velsen kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.velsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Velsen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s kunt u thuis verwachten, altijd door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op een kleine 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Dagverse/koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,50. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Velsen koopt u voor circa €7,60. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Velsen is ontzettend handig. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in ongebondenheid en voordeel. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen fit en vitaal blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Velsen: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 1990, 1991, 1992”. Ga door naar: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen of wellicht veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente