Maaltijdvoorziening Westervoort

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westervoort

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westervoort is aantrekkelijk voor alle ouderen die vanwege ouderdom of een belemmering niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Westervoort kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. deze instellingen zit er niemand zonder verantwoorde menu’s als Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes en/of Gebonden rundvleessoep. Op deze pagina treft men organisaties en nuttige kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Regio-code026 (+3126)
Postcode6931
Kosten (indicatie)v.a. €5,8
Smaakvolle maaltijdEieromelet in kaassaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Westervoort

Een goed voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Kan het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer door gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig bestaan er bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema bespreken we de populairste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Westervoort.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Westervoort. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor inwoners die permanent zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie en senioren met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Westervoort zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westervoort vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Westervoort? In deze streek bestaan er vele maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Gekruide speklapjes in jus, Kapucijners met amandel, Aardappelpuree met tuinkruiden of Abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie. Er zijn bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die het diner opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice écht lekker etenSaxofoonstraat 186922 KNDuiven
Slagerij van der HorstKloosterstraat 46961 WTEerbeek
Stichting WelcomRaadhuisstraat 36942 BEDidam
BuurtzorgScheefkelk 26922 HHDuiven
Mikado welzijnFuutstraat 506921 WJDuiven
Slagerij van der HorstCallunaplein 406951 CRDieren
Keurslager TeunissenWilhelminastraat 306942 BMDidam
Attent – BeverodeAdmiraal Helfrichlaan 126952 GGDieren
SPAR MaaltijdserviceCederlaan 256951 MNDieren
BuurtzorgEricaplein 16951 CPDieren
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Westervoort

Verschillende bejaardentehuizen in de gemeente Westervoort bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants faciliteren gezonde maaltijden als Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix, voor scherpe prijzen. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om het eten thuis af te leveren. Op de URL www.westervoort.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Vers aan Tafel.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Westervoort
 • (Regio) nummer: 026 (+3126)
 • Postcode: 6931
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Asperge beenhamschotel met kip
 • Snijbonenstamppot met slavink en jus
 • Stamppot Witlof met gehakt
 • Witte rijst
 • Spinazie à la crème met champignons

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan permanente zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke soorten zorg toepasbaar zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Westervoort te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.westervoort.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Westervoort voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, in de regel door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,40. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westervoort bestelt u vanaf €8,90. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Westervoort is zeer populair. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit ongebondenheid en routine. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Westervoort: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 6930, 6931, 6932”. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!