Maaltijdvoorziening Den Helder

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Den Helder

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Den Helder is geschikt voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Den Helder zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke maaltijdservices als Mealhero, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Via zulke leveranciers heeft iedereen toegang tot ambachtelijke diners zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool à la crème en Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta. Op deze pagina leest men meer over eet-bedrijven en handige inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Regio-code0223 (+31223)
Postcode1782
Kosten (indicatie)v.a. €5,08
Smaakvolle maaltijdKippenbout in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Den Helder

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met voldoende voedingsstoffen staat hierbij centraal. Gaat boodschappen doen en koken niet zelfstandig gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor zijn er handige subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? Er zijn speciale (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina bespreken we een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Den Helder.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Den Helder. In het leven geroepen voor bewoners die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die de hele dag door extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie of inwoners met lichamelijke handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Den Helder zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Den Helder vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Den Helder? In deze gemeente onderscheiden we een aantal services en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng of Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. Er zijn keukens die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant Tijd – Ten AnkerTimorlaan 1391782 DNDen Helder
Keurslager KoelemanSchoolweg 271787 AVJulianadorp
Tellus – De LichtboeiIJsselmeerstraat 21784 MADen Helder
Restaurant locatie WesthoekWestgracht 72K1781 NHDen Helder
Omring ThuiszorgPrins Hendriklaan 21781 KADen Helder
Restaurant De Soos – GolfstroomWalviswaardersweg 641785 RKDen Helder
Restaurant Den KooghDoctorandus F. Bijlweg 41784 MCDen Helder
Eethuys BuitenveldLandbouwstraat 661787 AMJulianadorp
Slagerij de WitVrede en Vrijheid 101785 SMDen Helder
Restaurant De Groene VechtVechtstraat 2501784 TGDen Helder
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Den Helder

Verschillende buurthuizen in de buurt van Den Helder bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants serveren voedzame menu’s als Lekkerbekje in kerrie-gembersaus, Meergroentenstamppot, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Via www.denhelder.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Stats & Facts

Maaltijd suggesties

 • Runderlapje in jus
 • Gebakken rijst
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Indisch gehaktbrood
 • Rundvlees, rode kool, aardappelpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van hulp geschikt zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Den Helder aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.denhelder.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Den Helder voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,10. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Den Helder is er al vanaf €8,30. Vaak wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Den Helder is zeer populair. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit ongebondenheid en comfort. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Den Helder: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789”. Bezoek de pagina: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. gemalen, lactosevrij, natriumarm, zoutarm en ook eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente