Maaltijdvoorziening De Bilt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Bilt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Bilt is er voor alle mensen die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente De Bilt is er de keuze uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Middels deze betrouwbare aanbieders kan iedereen rekenen op heerlijke diners als Lekkerbekje in kerrie-gembersaus, Meergroentenstamppot of Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen. Op deze website bekijkt men leveranciers en nuttige voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Regio-code030 (+3130)
Postcode3721
Kosten (indicatie)v.a. €5,73
Recept tipPittige sperzieboontjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in De Bilt

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd met genoeg mineralen staat hierbij centraal. Lukt boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? In dat geval kunt u gebruik maken van belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij verschillende subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we de beste regelingen: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Eventueel kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente De Bilt.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente De Bilt. Te gebruiken door ouderen die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die permanent extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie en inwoners met beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In De Bilt kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Bilt vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in De Bilt? In uw omgeving kunt u kiezen uit een aantal keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Braadworst in barbecuesaus en Zalm in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bezorgdiensten die het eten opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in De Bilt

Verscheidene zorginstellingen in en rondom De Bilt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde menu’s als Linzensoep met bleekselderij, voor scherpe prijzen. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bestaat er de optie om het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.debilt.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Vers aan Tafel.

Stats & Facts

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Bilt
 • Regionummer: 030 (+3130)
 • Postcodegebied: 3721
 • Wijk: De

Geschikte maaltijden

 • Wokgroenten
 • Kruudmoes met gortepap
 • Rundvlees in jus
 • Rundvlees in tijmsaus
 • Runderhachee met rode kool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke soorten zorg geschikt zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat de gemeente De Bilt aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.debilt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in De Bilt voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €3,60. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €7,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Bilt bestelt u vanaf €8,30. Meestal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in De Bilt is sterk in opkomst. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan levert dit ongebondenheid en regelmaat. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden De Bilt: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 3704, 3730, 3731, 3732”. Mogelijk interessant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij en ook vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente