Maaltijdvoorziening Bunnik

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bunnik

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bunnik is ideaal voor alle ouderen die door ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Bunnik zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of lokale instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van dergelijke faciliteiten is iedereen verzekerd van verse maaltijden zoals Gebakken krieltjes of Rundvlees in kokossaus met rijst en groenteschotel. Op deze pagina leest men meer over populaire bezorgers en handige kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Regio-code030 (+3130)
Postcode3984
Kosten (indicatie)v.a. €5,71
Recept tipTomatensoep met prei vg

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Bunnik

Een speciaal voedingspatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met genoeg mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer vanwege problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig bestaan er belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met diverse wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina verwerken we deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Bunnik.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bunnik. In het leven geroepen voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die continu speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of hulpbehoevenden met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Bunnik kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bunnik vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Bunnik? In de regio bestaan er flink wat organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Appelcompote en Kipragout champignons. U kunt kiezen voor keukens met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Vitras – Santé PartnersBeughof 223984 LPOdijk
Keurslagerij StokmanHet Rond 333995 DKHouten
BuurtzorgAmbachtstraat 363985 SCWerkhoven
Slager Lotgeringvan Hardenbroeklaan 173981 ENBunnik
QuaRijn – BunninchemBurgemeester van der Weijerstraat 263981 EJBunnik
Vitras – Santé PartnersHollandsspoor 33994 VTHouten
ZorgSpectrum – Het Houtens ErfStationserf 823991 KZHouten
BuurtzorgStanderdmolen 103995 AAHouten
Tafeltje Dek Je SWOHHollandsspoor 373994 VTHouten
Keurslagerij van SchipOdijkseweg 57b3994 ASHouten
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Bunnik

Een deel van de zorginstellingen in de buurt van Bunnik bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben lekkere gerechten als Kick Through Spaghetti, voor scherpe prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het tevens mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Middels www.bunnik.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Mealhero.

Belangrijke info

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Bunnik
 • Netnummer: 030 (+3130)
 • Postcode: 3984
 • Populaire wijk: Bunnik

Geschikte maaltijden

 • Rundergoulash
 • Nasi Indisch rundvlees
 • Een pizza hawai
 • Linzensoep
 • Kippensoep met vermicelli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Bunnik te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.bunnik.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Bunnik voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer zo’n 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €5,50. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bunnik is er al vanaf €7,60. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Bunnik is zeer populair. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken levert dit extra tijd en voordeel. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Vooral deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bunnik: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 3703, 3704, 3980, 3981”. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, gemalen of wellicht vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente