Maaltijdvoorziening Zeist

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zeist

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zeist biedt uitkomst voor alle ouderen die vanwege leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Zeist zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere grote landelijke instanties als Uitgekookt, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van zulk soort oplossingen kan elke oudere weer genieten van complete diners zoals Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, halve peren, krieltjes of Bami goreng speciaal, kip in satésaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u aanbieders en bruikbare informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Regio-code030 (+3130)
Postcode3701
Kosten (indicatie)v.a. €5,94
Voorbeeld maaltijdAjam pangang, nasi goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Zeist

Een juist voedingspatroon is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is dan ook essentieel. Wil een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we prima subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna behandelen we deze zorgwetten; ZVW, WLZ en WMO, als ook mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Zeist.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Zeist. Relevant voor mensen die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die permanent intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen of ouderen met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkunnen bekenden ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Zeist zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zeist vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Zeist? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we een hoop bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Eten zoals Runderstooflapje met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen en Zalmfilet met bos-uitjessaus, sperziebonen en aardappelpuree. U kunt kiezen voor instellingen die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Zeist

Diverse woonzorgcentra in de omgeving Zeist bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle menu’s zoals Boeren kippenragout en aardappelpuree met tuinkruiden, voor lage prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten thuis af te leveren. Middels www.zeist.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Stats & Facts

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Zeist
 • Regionummer: 030 (+3130)
 • Hoofdpostcode: 3701
 • Lokale wijk: Centrum

Maaltijd suggesties

 • Stamppot Witlof met gehakt
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Broccolisoep
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Zalmfilet in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg een optie zijn. Zoek naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Zeist kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.zeist.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Zeist voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,10. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €6,20. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zeist bestelt u vanaf €8,80. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Zeist kent vele pluspunten. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en voordeel. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Zeist: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 3700, 3701, 3702, 3703, 3704, 3705, 3706, 3707, 3708, 3709”. Mogelijk interessant: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, natriumarm of wellicht eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente