Maaltijdvoorziening Groenekan

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Groenekan

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Groenekan is er voor alle mensen die door hun leeftijd of een belemmering niet zelf kunnen koken. In de gemeente De Bilt is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Apetito, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van deze mogelijkheden zit er niemand zonder ambachtelijke gerechten zoals Varkensfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool en Macaroni met kaas. Onderstaand leest u meer over eet-instellingen en bruikbare details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Regio-code0346 (+31346)
Postcode3737
Kosten (indicatie)v.a. €6,66
Recept tipVarkenslapjes in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Groenekan

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten draagt hier zeker aan bij. Lukt een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer wegens gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? We onderscheiden velerlei wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina bespreken we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente De Bilt.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente De Bilt. Te gebruiken door bewoners die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die permanent goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie of ouderen met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kan familie ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Groenekan zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Groenekan vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Groenekan? In deze plaats zien we een groot aantal maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen en Hachee van paddenstoelen, Rode bietjes met zilveruitjes, Aardappelpuree met tuinkruiden. Wij onderscheiden organisaties die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die de maaltijd warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Groenekan

Een aantal woonzorgcentra in de omgeving Groenekan bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Kip kantonees, rijstmix, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Via www.debilt.nl vindt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: WLZ.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Bilt
 • Netnummer: 0346 (+31346)
 • Hoofdpostcode: 3737
 • Lokale wijk: De

Voorbeeld maaltijden

 • Omelet in champignonsaus
 • Zuurkoolstamppot
 • Jonge kabeljauw in roomsaus
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Erwtensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke types zorg te kiezen zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Informeer ook wat de gemeente De Bilt faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.debilt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Groenekan voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, doorgaans door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op zo’n 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,10. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Groenekan bestelt u vanaf €9,00. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt altijd eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Groenekan kent vele pluspunten. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit extra tijd en autonomie. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Groenekan: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 3737”. Lees verder over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, natriumarm of vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!