Maaltijdvoorziening Maartensdijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maartensdijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maartensdijk biedt uitkomst voor alle bewoners die door ouderdom of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente De Bilt zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Vers aan Tafel, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. dergelijke faciliteiten beschikt men altijd over vitale gerechten zoals Spinaziestamppot, omelet en/of Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten. Op deze website bekijkt u eet-bedrijven en praktische informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Regio-code0346 (+31346)
Postcode3738
Kosten (indicatie)v.a. €6,67
Recept tipVarkens-groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Maartensdijk

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet meer zelf als gevolg van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij velerlei wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina benaderen we de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente De Bilt.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente De Bilt. Speciaal voor bewoners die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die permanent speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren en ouderen met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Gelukkigkan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Maartensdijk kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maartensdijk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Maartensdijk? In deze gemeente onderscheiden we allerlei bezorgservices en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Gebakken krieltjes en Verse worst in jus. U kunt kiezen uit organisaties met expertise op het gebied van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Maartensdijk

Een deel van de woonzorgcentra in de gemeente Maartensdijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants verstrekken vitale gerechten als Gestoofde wortel, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans is het mogelijk om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Via www.debilt.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Thuiszorg.

Feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Bilt
 • Netnummer: 0346 (+31346)
 • Postcodegebied: 3738
 • Veel gezochte wijk: De

Potentiële maaltijden

 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Gegrilde paprika
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Varkensprocureur in jus
 • Erwtensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke types zorg mogelijk zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat uw gemeente De Bilt faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.debilt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Maartensdijk voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje is handig op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,50. Koelverse gerechten vindt u al vanaf €7,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maartensdijk kunt u al aanvragen voor €8,40. Gewoonlijk wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Maartensdijk is sterk in opkomst. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen biedt dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Maartensdijk: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 3738”. Mogelijk interessant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. zoutarm, natriumarm, gemalen, lactosevrij of juist koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!