Maaltijdvoorziening Lemelerveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lemelerveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lemelerveld is bedoeld voor alle ouderen die door hun leeftijd of een handicap geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Dalfsen zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van dit soort services kan iedereen weer genieten van ambachtelijke gerechten zoals Runderlapje met vleesjus, aardappelpuree, rode kool met appel en/of Penne carbonara. Onderstaand vindt u eetpunten en praktische inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Regio-code0572 (+31572)
Postcode8151
Kosten (indicatie)v.a. €6,66
Maaltijd ideeZomerzuurkool met casselerrib

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Lemelerveld

Een bepaald voedingspatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht bomvol vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig zijn er handige maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er diverse wetten en subsidieregelingen. Hieronder benaderen we de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Dalfsen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Dalfsen. Uniek voor ouderen die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen of senioren met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kunnen vrienden helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Lemelerveld zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lemelerveld vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Lemelerveld? In deze plaats zien we meerdere organisaties en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Stukjes rundvlees in saus of Zalmfilet in saus. Wij onderscheiden keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Lemelerveld

Verscheidene verzorgingstehuizen in de buurt van Lemelerveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants faciliteren verantwoorde menu’s zoals Spitskoolschotel met aardappelpuree, tegen lage kosten. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het ook mogelijk om het aanbod bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.dalfsen.nl leest u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Apetito.

Informatie

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Dalfsen
 • (Regio) nummer: 0572 (+31572)
 • Postcode: 8151
 • Wijk: Dalfsen

Geschikte maaltijden

 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Kippensoep met vermicelli
 • Nasi goreng
 • Pannekoeken met een gebakken ei
 • Risotto, bospaddestoelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Dalfsen doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.dalfsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Lemelerveld voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,40. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lemelerveld is er al voor €8,80. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Lemelerveld heeft veel voordelen. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer tijd en regelmaat. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Lemelerveld: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 8150, 8151, 8152, 8153, 8154”. Klik verder naar Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!