Maaltijdvoorziening Maasgouw

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maasgouw

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maasgouw is in het leven geroepen voor alle bewoners die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Maasgouw onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere grote landelijke instanties als Maaltijdservice.nl, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met deze betrouwbare leveranciers heeft men de beschikking over heerlijke gerechten als Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel of Rundvlees, rode kool, aardappelpuree. Op dit portaal doorzoekt u leveranciers en handige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Regio-code0475 (+31475)
Postcode6051
Kosten (indicatie)v.a. €6,2
Voorbeeld maaltijdVistriologie in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Maasgouw

Een bepaald eetpatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner vol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Gaat een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet eigenhandig door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u een beroep doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met velerlei subsidievormen en zorgwetten. Hierna zoomen we in op de populairste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Maasgouw.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Maasgouw. Ontwikkeld voor mensen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die de hele dag door zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie en bewoners met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of samen eten. In Maasgouw kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maasgouw vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Maasgouw? In deze gemeente vinden we een hoop maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Eieromelet in kaassaus en Rundergehaktbal met jus en hutspot. U kunt kiezen uit leveranciers die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en services die uw maal warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Kwaliteitsslagerij WolfhagenHoofdstraat 256051 AJMaasbracht
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
BuurtzorgWilhelminalaan 6a6051 BJMaasbracht
Alle SmakenBurgemeester Beerenbroekstraat 346043 ACRoermond
De ZorggroepWesthoven 6946042 NVRoermond
SPAR KuijpersHoogstraat 76086 BHNeer
Slagerij BeulenMarkt 46074 BBMelick
Proteion – De KreppelCatharina Daemenstraat 16093 KEHeythuysen
Ik Ook Voor Jou Robin SeurenMolenweg 576088 APRoggel
Keurslager BatenHoofdstraat 56077 AMSint Odiliënberg
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Maasgouw

Een deel van de zorgcentra in de omgeving van Maasgouw bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren de lekkerste menu’s zoals Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bieden ze ook de optie het aanbod thuis te laten bezorgen. Via www.gemeentemaasgouw.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Apetito.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasgouw
 • Netnummer: 0475 (+31475)
 • Hoofdpostcode: 6051
 • Veel gezochte wijk: Maasbracht

Maaltijd suggesties

 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Rundvlees met gegrilde groente
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Rundergoulash
 • Asperge beenhamschotel met kip

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke soorten zorg te kiezen zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Maasgouw aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.gemeentemaasgouw.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Maasgouw voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,70. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,80. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maasgouw bieden sommige aanbieders aan voor €8,60. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert steeds zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst & online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Maasgouw is zeer populair. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en regelmaat. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Maasgouw: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 6019”. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij en ook vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente