Maaltijdvoorziening Peel en Maas

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Peel en Maas

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Peel en Maas is men name interessant voor alle bejaarden die door ouderdom of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Peel en Maas kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met zulke organisaties beschikt men altijd over uitstekende diners zoals Javaanse kip five-spices, mihoen goreng of Visfilet met gemengde groenten en krieltjes met peterselie. Via onze service bekijkt u maaltijdservices en belangrijke info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Regio-code077 (+3177)
Postcode5981
Kosten (indicatie)v.a. €6,27
Voorbeeld maaltijdVarkenssteak in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Peel en Maas

Een juist voedingspatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd met voldoende voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Kan naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig omwille van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er een aantal wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina benaderen we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Peel en Maas.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Peel en Maas. Te gebruiken door inwoners die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor mensen die de hele dag door zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of inwoners met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Soms kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Peel en Maas staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Peel en Maas vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Peel en Maas? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit veel verschillende bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kipfilet in jus of Vegetarische reepjes met champignons, kruidenrijst met doperwten. U kunt kiezen uit instellingen die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die het diner warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum Vincent DepaulSchoolstraat 155981 AHPanningen
Proteion – SterreboschOnder de Bomen 46017 ALThorn
BuurtzorgKerkstraat 785981 CHPanningen
Keurslager JanssenPastoor Vullinghsstraat 495975 APSevenum
BuurtzorgSpoorweg 105963 NJHegelsom
Keurslager van BrusselMuntpassage 386001 GMWeert
BuurtzorgPiet Petersstraat 1 – 35993 DCMaasbree
SPAR DerksenSebastiaanstraat 126011 REEll
Smakelijketen.nuMaaseikerweg 1626006 ADWeert
Tafeltje-Dek-JeKasteelsingel 86001 EZWeert
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Peel en Maas

Meerdere zorgcentra rondom Peel en Maas bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment warme menu’s zoals Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Via www.peelenmaas.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over WMO.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Peel en Maas
 • Netnummer: 077 (+3177)
 • Hoofdpostcode: 5981
 • Veel gezochte wijk: Grashoek-Koningslust

Lekkere maaltijden

 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Varkensvlees, erwten, aardappelpuree
 • Gestoofde prei
 • Stamppot boerenkool
 • Penne pesto, kip, groene groenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke vormen van hulp mogelijk zijn. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Peel en Maas te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.peelenmaas.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Peel en Maas voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,00. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,70. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Peel en Maas is verkrijgbaar vanaf €7,80. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert altijd de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Peel en Maas is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken biedt dit extra tijd en gemak. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Peel en Maas: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 5980, 5981, 5988, 5991”. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, lactosevrij of misschien veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente