Maaltijdvoorziening Gastel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gastel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gastel is in het leven geroepen voor alle senioren die mede door leeftijd of een belemmering niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Cranendonck zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. deze unieke diensten heeft men de beschikking over lekkere diners zoals Sukadelapje met jus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook en Rundercarré met kruidenjus, aardappelpuree, rode kool met appel. Op deze website vindt men maaltijddiensten en bruikbare kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Regio-code0495 (+31495)
Postcode6028
Kosten (indicatie)v.a. €5,7
Smaakvolle maaltijdOssestaartsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Gastel

Een bepaald eetpatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Kan het doen van boodschappen en koken niet zelfstandig wegens complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u gebruik maken van bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk zoomen we in op een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Cranendonck.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Cranendonck. Ontwikkeld voor inwoners die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie of hulpbehoevenden met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Soms kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Gastel kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gastel vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Gastel? In uw omgeving vinden we een hoop organisaties en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie of Kip kerrie ananas schotel. Wij onderscheiden instellingen met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bedrijven die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSterkselseweg 20 A6026 EBMaarheeze
Proteion – RoncalliOranjelaan 796042 BCRoermond
SPAR MaaltijdservicePastoor Thijssenlaan 1a6029 RLSterksel
Zorgcentrum Marishoft Hagelkruis 1A6026 BAMaarheeze
Zorgcentrum MariënburghtGraafschap Hornelaan 26021 XLBudel
Stichting Tafeltje-Dek-JePopulierenstraat 86031 XSNederweert
Gasterij De OntmoetingBrugske 166031 BLNederweert
Slagerij RoefsKerkplein 336039 GCStramproy
Ut OpsjupperkePrinses Beatrixstraat 156039 CGStramproy
Fer Roost Warme MaaltijdserviceBredeweg 826031 CMNederweert
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Gastel

Een deel van de woonzorgcentra in de gemeente Gastel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren ambachtelijke maaltijden als Asperge à la crème, Aardappelschijfjes met peterselie, voor enkele euro’s. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan is het mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.cranendonck.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Apetito.

Feiten

Geschikte maaltijden

 • Eendenvlees in zoetzure saus
 • Klapstuk met hutspot
 • Stamppot Hete bliksem met stroop
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Kipfilet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke zorgvormen geschikt zijn. Kijk naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Cranendonck faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.cranendonck.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Gastel voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,50. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €6,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gastel is beschikbaar vanaf €8,30. Meestal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Gastel is een ware uitkomst. Voor senioren die het huishouden nog prima managen geeft dat meer zelfstandigheid en voordeel. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Gastel: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 6028”. Klik verder naar Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!