Maaltijdvoorziening Venlo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Venlo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Venlo is zeer populair bij alle bejaarden die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Venlo zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Uitgekookt, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels zulk soort services beschikt men altijd over de lekkerste recepten als Vissticks in botersaus, tutti frutti, gebakken aardappelen en/of Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, doperwten. Op deze pagina treft men eetpunten en bruikbare voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Regio-code077 (+3177)
Postcode5912
Kosten (indicatie)v.a. €6,36
Geschikte maaltijdKiptajine

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Venlo

Een gebalanceerd eetpatroon is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten is dan ook een belangrijke factor. Gaat het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet meer gezien uw ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Hierna behandelen we deze zorgwetten; WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Venlo.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Venlo. In het leven geroepen voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op inwoners die permanent intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren en bejaarden met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Venlo zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Venlo vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Venlo? In uw omgeving kunt u kiezen uit relatief veel maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten en Vissticks in botersaus, tutti frutti, gebakken aardappelen. Er zijn services die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de menu’s warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Culi-ViteNoord Binnensingel 235911 EAVenlo
SPAR van ElkMaasstraat 515944 CBArcen
Slagerij de KarbinderWolweversstraat 765914 PGVenlo
Ikgavoorvers.nlStevensbeekseweg 3-A5845 ERSint Anthonis
Keurslagerij ThijssenDe Merret 65845 DASint Anthonis
De Nieuwe MuntLingsterhofweg 124-1265931 MBTegelen
BuurtzorgMaagdenbergweg 275915 CPVenlo
Mary Surinaamse maaltijdserviceSchoolstraat 175941 GBVelden
Keurslager van HeesKerkstraat 735931 NMTegelen
BuurtzorgPosthuisstraat 75931 EMTegelen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Venlo

Sommige verzorgingstehuizen in de buurt van Venlo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben uitstekende maaltijden als Varkenshaasje in pepersaus, voor scherpe prijzen. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Via www.venlo.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Venlo
 • Regionummer: 077 (+3177)
 • Postcode: 5912
 • Wijk: Venlo-Centrum

Maaltijd suggesties

 • Sukadelapje in jus
 • Vissoep
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Verse fruitsalade
 • Linzensoep met bleekselderij

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Informeer ook wat uw gemeente Venlo regelt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.venlo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Venlo voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is ideaal zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,50. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Venlo kunt u al aanvragen voor €7,40. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Venlo is een ware uitkomst. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en autonomie. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Venlo: “bezorgen houdt in: perfect service in postcodegebied 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928”. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of misschien koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente