Maaltijdvoorziening Wijk bij Duurstede

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wijk bij Duurstede

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wijk bij Duurstede is ideaal voor alle senioren die mede door leeftijd of beperking niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Wijk bij Duurstede onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke instellingen als Mealhero, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door soortgelijke oplossingen kan iedereen rekenen op complete recepten zoals Gegrilde groentenmix in saus en Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten. Onderstaand treft u eet-bedrijven en bruikbare gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3962
Kosten (indicatie)v.a. €5,91
Geschikte maaltijdBami goreng met rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Wijk bij Duurstede

Een juist maaltijdplan is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner bomvol mineralen is dan ook essentieel. Lukt naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig ten gevolge van gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? Er zijn speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk behandelen we deze zorgwetten; Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en eigen mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Wijk bij Duurstede.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Wijk bij Duurstede. Relevant voor mensen die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die continu extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren en bewoners met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Soms kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Wijk bij Duurstede kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wijk bij Duurstede vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Wijk bij Duurstede? In deze streek zien we meerdere partijen en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Boerenkool, rundergehakt en Varkensvlees met appel in saus. U kunt kiezen uit leveranciers gespecialiseerd in koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKarel de Grotestraat 1b3962 CJWijk bij Duurstede
Vitras – Santé PartnersBeughof 223984 LPOdijk
Brasserie ISZ De Brug SparrenheideSparrenheide 13971 DADriebergen-Rijsenburg
Keurslager van MiddelaarSluishoofd 83961 KWWijk bij Duurstede
VitrasVan Egmondplein 24e3961 CZWijk bij Duurstede
Stichting Tafeltje DekjeProvincialeweg 713981 AMBunnik
Gouden diners ISZ De BrugHoofdstraat 1133971 KGDriebergen-Rijsenburg
Slager Lotgeringvan Hardenbroeklaan 173981 ENBunnik
QuaRijn – BunninchemBurgemeester van der Weijerstraat 263981 EJBunnik
ZonneburgEmmalaan 23972 EZDriebergen-Rijsenburg
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Wijk bij Duurstede

Sommige bejaardentehuizen in en rondom Wijk bij Duurstede bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben heerlijke maaltijden zoals Verse worst met jus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree, met weinig winstmarge. Hier kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie de gerechten aan huis te bezorgen. Op de URL www.wijkbijduurstede.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Apetito.

Feiten

Geschikte maaltijden

 • Kipfilet in piri piri saus
 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Zalm in roomsaus
 • Spinazie a la creme

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg toepasbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Informeer ook wat de gemeente Wijk bij Duurstede te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijkbijduurstede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Wijk bij Duurstede voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €5,30. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wijk bij Duurstede kan u al bestellen vanaf €8,70. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Wijk bij Duurstede heeft veel voordelen. Voor senioren die nog op eigen benen staan biedt dit meer tijd en structuur. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen fit en vitaal blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Wijk bij Duurstede: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 3960, 3961, 3962”. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij of juist veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente