Maaltijdvoorziening Heerlen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heerlen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heerlen is er voor alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Heerlen zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via zulk soort faciliteiten zit er niemand zonder gezonde menu’s als Snijbonen met een kipfilet en/of Varkenssteak in jus. Hieronder leest u meer over populaire bezorgers en handige inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Regio-code045 (+3145)
Postcode6411
Kosten (indicatie)v.a. €6,15
Smaakvolle maaltijdRundvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Heerlen

Een speciaal voedingspatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht bomvol vitaminen mag men niet overslaan. Wil een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet meer ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Dan onderscheiden we handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met verschillende wetten en regelingen (subsidie). Hierna vertellen we wat meer over de beste regelingen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Heerlen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Heerlen. Te gebruiken door ouderen die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die continu intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of bejaarden met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Heerlen zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heerlen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Heerlen? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit velerlei tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst en Broccolisoep. U kunt kiezen voor organisaties gespecialiseerd in vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die het diner warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
BuurtzorgGouverneur Baron van Hovellplein 196432 HEHoensbroek
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
Keurslager LochtmanBenzenraderweg 906417 STHeerlen
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
Keurslager van MelickHoofdstraat 786432 GGHoensbroek
Vitalis – Parc ImstenradeParc Imstenrade 666418 PPHeerlen
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Heerlen

Een deel van de verzorgingstehuizen in de buurt van Heerlen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants faciliteren vitale gerechten zoals Rundergehaktballetjes in saus, tegen lage kosten. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de menu’s thuis af te leveren. Op de URL www.heerlen.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heerlen
 • (Net) nummer: 045 (+3145)
 • Hoofdpostcode: 6411
 • Populaire wijk: Maria

Geschikte maaltijden

 • Nasi Indisch rundvlees
 • Ajam pangang, bami goreng
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Gepofte aardappels
 • Kippenvlees in kerriesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Kijk naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Heerlen faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerlen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Heerlen voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op ongeveer 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,40. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,90. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heerlen bieden sommige aanbieders aan voor €9,00. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Heerlen kent vele pluspunten. Voor bewoners die nog op eigen benen staan biedt dit extra tijd en structuur. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Heerlen: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422”. Lees verder over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij en ook vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente