Maaltijdvoorziening Veldhoven

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Veldhoven

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Veldhoven is in het leven geroepen voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Veldhoven is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Apetito, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van soortgelijke diensten kan iedereen weer genieten van uitstekende maaltijden als Kalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème of Boeren kippenragout en aardappelpuree met tuinkruiden. Via onze service treft u eet-bedrijven en belangrijke gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Regio-code040 (+3140)
Postcode5501
Kosten (indicatie)v.a. €6,95
Smaakvolle maaltijdKnoflookgarnalen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Veldhoven

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond recept vol groenten is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje door ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar handige subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf behandelen we de meest toegepaste wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en de mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Veldhoven.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Veldhoven. Bedoeld voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die de hele dag door intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen en hulpbehoevenden met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Soms kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Veldhoven staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Veldhoven vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Veldhoven? In de regio zien we diverse organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Andijviestamppot, vegetarische balletjes en Broccoli kaassaus. U kunt kiezen voor bedrijven die zich vooral richten op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
ZuidZorg WijkzorgServatiusstraat 6a5512 AJVessem
SPAR WalterKruisstraat 35502 JAVeldhoven
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
ZuidZorg WijkzorgDe Run 56015504 DKVeldhoven
SWOVEBurgemeester van Hoofflaan 705503 BRVeldhoven
Joris Zorg – GroenendaalDen Hofpad 15512 ACVessem
RSZK – MerefeltParklaan 25504 GBVeldhoven
Dé MaaltijdserviceDe Run 54035504 DGVeldhoven
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Veldhoven

Verscheidene zorginstellingen in de omgeving van Veldhoven bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren de lekkerste menu’s zoals Champignon omelet, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans is het bovendien mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op de URL www.veldhoven.nl leest u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar WLZ.

Feiten

Maaltijd suggesties

 • Kervelroomsoep
 • Gepaneerde kipnuggets
 • Gekookte aardappels
 • Runderbouillon
 • Macaroni, groenten-tomatensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke vormen van zorg tot de opties behoren. Check WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Veldhoven faciliteert m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.veldhoven.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Veldhoven voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, tegenwoordig door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,00. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Veldhoven vindt u al vanaf €7,50. In de regel is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Veldhoven is ontzettend handig. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer rust en comfort. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Veldhoven: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5500, 5501, 5502, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5508, 5509”. Mogelijk interessant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, gemalen, natriumarm, glutenvrij of wellicht vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!