Maaltijdvoorziening Luyksgestel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Luyksgestel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Luyksgestel is zeer populair bij alle mensen die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Bergeijk zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als De Dievpriesman, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door dit soort instellingen beschikt men altijd over verse gerechten zoals Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus, Spinazie à la crème, Volkoren spaghetti en Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes. Op deze website bekijkt u beschikbare bedrijven en waardevolle info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Regio-code0497 (+31497)
Postcode5575
Kosten (indicatie)v.a. €6,8
Maaltijd ideeChili sin carne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Luyksgestel

Een eigen eetpatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten moet dan ook het streven zijn. Gaat een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer zelf wegens complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u eens kijken naar interessante maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij verscheidene subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina bespreken we deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Bergeijk.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Bergeijk. Relevant voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die doorlopend speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie en mensen met een lichamelijke beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Luyksgestel zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Luyksgestel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Luyksgestel? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit veel verschillende firma’s en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Nasi goreng, quorn, satésaus en Zalmfilet in zoete mosterdsaus. Er zijn organisaties die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
RobertZ afhaalrestaurantFrater Romboutsstraat 165571 KZBergeijk
ZuidZorg WijkzorgJan Deckersstraat 65591 HSHeeze
Keurslager VosBlokvenlaan 25581 GNWaalre
ZuidZorg WijkzorgKlaproosstraat 605571 JHBergeijk
Stichting Maaltijdservice De KempenHof 105571 CCBergeijk
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
Chef GJEindhovenseweg 46a5582 HTWaalre
Catering van GrunsvenKapelstraat 265591 HEHeerde
ZuidZorg WijkzorgAnna Paulownalaan 25583 BEWaalre
Keurslager van TongerlooDen Hof 1385582 JZWaalre
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Luyksgestel

Sommige woonzorgcentra in de buurt van Luyksgestel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren ambachtelijke gerechten zoals Stoofpotje met peer rundvlees en puree, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten thuis af te leveren. Middels www.bergeijk.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Bergeijk
 • Netnummer: 0497 (+31497)
 • Centrale postcode: 5575
 • Veel gezochte wijk: Bergeijk

Geschikte maaltijden

 • Gekarameliseerde witlof
 • Hamlapje in jus
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Nasi Indisch rundvlees
 • Kibbeling met kruidendip

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Vergelijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Bergeijk te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.bergeijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Luyksgestel voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,30. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,30. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Luyksgestel is beschikbaar vanaf €8,10. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Luyksgestel is sterk in opkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer vrije tijd en voordeel. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Luyksgestel: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5575”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en niet te vergeten eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!