Maaltijdvoorziening Zuidwolde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zuidwolde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zuidwolde is men name interessant voor alle bewoners die door hun leeftijd of een handicap geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Bedum is er de keuze uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met zulke organisaties heeft men de beschikking over gezonde gerechten zoals Sperziebonen met kipfilet in madrassaus en puree en Nasi goreng, quorn, satésaus. Op dit portaal doorzoekt men de verschillende services en waardevolle informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Regio-code0528 (+31528)
Postcode9785
Kosten (indicatie)v.a. €5,08
Lekkere maaltijdPittige sperzieboontjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Zuidwolde

Een speciaal maaltijdplan is nodig voor de gezondheid. Een gezond gerecht met belangrijke voedingswaarden is dan ook essentieel. Gaat een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf door gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Bedum.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bedum. Speciaal voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden of inwoners met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Zuidwolde zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zuidwolde vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Zuidwolde? In deze streek zien we een groot aantal firma’s en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Rode kool met appel en Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die het diner opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
Stichting Maaltijdservice HoogeveenTormentil 127913 CGHollandscheveld
BuurtzorgHet Hoekje 40a7913 BDHollandscheveld
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Zuidwolde

Meerdere zorginstellingen rondom Zuidwolde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod voedzame maaltijden zoals Hachee met rodekool en witte rijst, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.bedum.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Mealhero.

Informatie

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Bedum
 • (Regio) nummer: 0528 (+31528)
 • Centrale postcode: 9785
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Lekkere maaltijden

 • Witlofschotel met ham
 • Slavink in jus
 • Gepaneerde Alaska-koolvis
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Wild Crunches

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Zoek naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Bedum doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.bedum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Zuidwolde voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,80. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €5,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zuidwolde vindt u al vanaf €7,10. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert altijd zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Zuidwolde heeft veel voordelen. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen geeft dit meer vrijheid en autonomie. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Zuidwolde: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 7920, 9785”. Ga door naar: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij en niet te vergeten vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!