Maaltijdvoorziening Baarn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Baarn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Baarn is zeer populair bij alle bejaarden die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Baarn kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels dergelijke diensten kan iedereen rekenen op de lekkerste gerechten als Filetlapje met milde peperroomsaus, prei à la crème en mini krieltjes met boter en/of Runderlapje met witlof a la crème gekookte aardappelen. Onderstaand doorzoekt men eet-bedrijven en belangrijke voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Regio-code035 (+3135)
Postcode3743
Kosten (indicatie)v.a. €5,7
Smaakvolle maaltijdAsperge beenham schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Baarn

Een eigen voedingsvoorschrift is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet eigenhandig door ouderdom? En is uw inkomen beperkt? In dat geval bestaan er prima subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Baarn.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Baarn. Te gebruiken door mensen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die de hele dag speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren en ouderen met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Baarn staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Baarn vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Baarn? In en rondom uw woonplaats bestaan er meerdere maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Babi pangang met witte rijst en groenten en Kipfilet. U kunt kiezen uit keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die uw maal warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Baarn

Sommige zorginstellingen in de omgeving Baarn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants serveren heerlijke gerechten zoals Verse rauwkostsalade, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Via www.baarn.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Uitgekookt.

Gegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Baarn
 • Regionummer: 035 (+3135)
 • Postcodegebied: 3743
 • Populaire wijk: Baarn

Voorbeeld maaltijden

 • Zuurkoolstamppot
 • Foe yong hai
 • Penne, champignonragout, broccoli
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Kreeftensoep

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van zorg geschikt zijn. Bekijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Baarn regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.baarn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Baarn voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,10. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Baarn kan u al bestellen vanaf €8,50. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch of online). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Baarn is zeer populair. Voor senioren die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer tijd en routine. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Baarn: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 3740, 3741, 3742, 3743, 3744”. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen of wellicht veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente