Maaltijdvoorziening Lage Vuursche

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lage Vuursche

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lage Vuursche is aantrekkelijk voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of beperking geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Baarn kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of gespecialiseerde restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via deze unieke organisaties kan men zeker zijn van voedzame menu’s zoals Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree of Draadjesvlees in jus. Hieronder bekijkt u organisaties en bruikbare details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Regio-code035 (+3135)
Postcode3749
Kosten (indicatie)v.a. €6,69
Maaltijd tipVarkenslapje in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Lage Vuursche

Een bepaald voedingspatroon is essentieel voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig vanwege fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan kunt u eens kijken naar handige maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? Er zijn verschillende wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Baarn.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Baarn. Speciaal voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of bejaarden met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Lage Vuursche kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lage Vuursche vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Lage Vuursche? In deze streek bestaan er verscheidene maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Varkenslapje in champignonsaus of Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes. Wij onderscheiden organisaties met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die het diner warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Keurslager JoostenLangstraat 463771 BGBarneveld
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Lage Vuursche

Diverse zorgcentra in de buurt van Lage Vuursche bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke menu’s zoals Beef teriyaki, Tjap tjoy, Gele rijst, voor enkele euro’s. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het ook mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Middels www.baarn.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Informatie

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Baarn
 • (Regio) nummer: 035 (+3135)
 • Centrale postcode: 3749
 • Populaire wijk: Baarn

Maaltijd suggesties

 • Gehakt in kappertjessaus
 • Pasta kip madras
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Erwtensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke types zorg toepasbaar zijn. Doorzoek WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Baarn aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.baarn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Lage Vuursche voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,40. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lage Vuursche is beschikbaar vanaf €7,70. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U koopt altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Lage Vuursche kent vele pluspunten. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer vrije tijd en voordeel. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Lage Vuursche: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 3749”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. gemalen, zoutarm, natriumarm, lactosevrij of wellicht veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!