Maaltijdvoorziening Lochem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lochem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lochem is men name interessant voor alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Lochem kan men kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Middels deze mogelijkheden kan elke oudere weer genieten van smaakvolle maaltijden als Bami goreng met rundvlees en Vissticks in botersaus, tutti frutti, gebakken aardappelen. Op dit portaal vindt u eetpunten en essentiële informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Regio-code0573 (+31573)
Postcode7241
Kosten (indicatie)v.a. €5,59
Maaltijd ideeVispotje in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Lochem

Een bepaald maaltijdplan is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval bestaan er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf zoomen we in op de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en eigen mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Lochem.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Lochem. Relevant voor bewoners die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die 24 uur per dag intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of ouderen met een lichamelijke handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Lochem kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lochem vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Lochem? In de regio bestaat er de keuze uit relatief veel services en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Beef teriyaki, Tjap tjoy, Gele rijst of Vegetarische omelet, aardappelpuree, wortelen met doperwten. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMarkt 37241 AALochem
Restaurant De BleijkeBeukenlaan 17255 DKHengelo
GudulaOosterwal 187241 ARLochem
BuurtzorgRunneboom 87232 CXWarnsveld
Centrum Den BouwAbersonplein 97231 CRWarnsveld
Keurslager van de PolDeventerweg 337245 AWLaren
BuurtzorgRuurloseweg 1a7244 AVBarchem
Slagerij VlogmanZutphenseweg 167251 DKVorden
BuurtzorgRaadhuisstraat 67251 ABVorden
Marga KlompeHeuvelstraat 1a7245 ATLaren
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Lochem

Sommige zorginstellingen in de omgeving van Lochem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment verantwoorde gerechten zoals Vegetarische balletjes in satésaus, Tjap tjoy, Nasi goreng, tegen lage kosten. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten thuis af te leveren. Aan de hand van www.lochem.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lochem
 • Regionummer: 0573 (+31573)
 • Hoofdpostcode: 7241
 • Veel gezochte wijk: Lochem

Maaltijd ideën

 • Witte rijst
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Pastaschotel met spinazie
 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Gebonden kerrie-champignonsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Lochem regelt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.lochem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Lochem voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,20. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €6,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lochem is verkrijgbaar vanaf €8,40. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Lochem is een ware uitkomst. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer vrije tijd en comfort. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Lochem: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 7216, 7240, 7241, 7242, 7244”. Lees verder over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm of veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente