Maaltijdvoorziening Leiden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leiden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leiden wordt veel gebruikt door alle ouderen die mede door leeftijd of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Leiden onderscheiden we professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Via zulk soort diensten kan iedereen rekenen op de lekkerste menu’s als Zalmfilet met bos-uitjessaus, sperziebonen en aardappelpuree en Pasta Carbonara met ei, spek en ui. Op deze website treft u aanbieders en praktische details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Regio-code071 (+3171)
Postcode2311
Kosten (indicatie)v.a. €6,35
Geschikte maaltijdHete Bliksem met een speklapje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Leiden

Een speciaal maaltijdplan is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Wil het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer ter wille van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u gebruik maken van prima maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Leiden.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Leiden. Speciaal voor bejaarden die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die continu intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren of bejaarden met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Leiden zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leiden vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Leiden? In de regio bestaat er de keuze uit velerlei services en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Runderlapje in champignonsaus of Pittige sperzieboontjes. Wij onderscheiden aanbieders die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die het eten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ThuislinQWitte Singel 172311 BGLeiden
Toko Aan HuisWatermolen 82317 STLeiden
RadiusHooglandse Kerkgracht 322312 HVLeiden
Gewoon Lekker ThuisKlopperman 512292 JEWateringen
Keurslagerij WarmenhovenVliethof 602291 RZWateringen
Jimmie’sVan der Waalsstraat 32313 VBLeiden
SPAR de LangeHerenstraat 472313 AELeiden
De Kook SterEvertsenstraat 1612315 RZLeiden
SPAR ZeldenrustIJsselkade 452314 VMLeiden
Keurslager NozemanVan Het Hoffstraat 92313 SMLeiden
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Leiden

Verschillende zorgcentra in en rondom Leiden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken lekkere maaltijden als Babi ketjap, mihoen goreng, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bestaat er de optie om de maaltijden te laten bezorgen. Via www.leiden.nlgemeent checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Apetito.

Kerngegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leiden
 • Netnummer: 071 (+3171)
 • Hoofdpostcode: 2311
 • Wijk: Binnenstad-Zuid

Voorbeeld maaltijden

 • Hamburger, ui en champignons
 • Kip, sperziebonen, aardappelpuree
 • Grootmoeders kippannetje
 • Gebonden tomatensoep
 • Vegetarische roerbakstukjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke types zorg mogelijk zijn. Doorzoek WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Leiden kan betekenen aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.leiden.nlgemeent) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Leiden voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,00. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leiden is verkrijgbaar vanaf €8,20. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Leiden is sterk in opkomst. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in meer rust en regelmaat. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Leiden: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334”. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!