Maaltijdvoorziening Koudekerk aan den Rijn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Koudekerk aan den Rijn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Koudekerk aan den Rijn is ideaal voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of ernstige beperkingen geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Maaltijdservice.nl, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met behulp van deze unieke aanbieders kan iedereen rekenen op gezonde menu’s als Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten en/of Kalfsgehaktbal met vleesjus, gebakken röstikos, prei à la crème. Op deze pagina leest u meer over maaltijdservices en waardevolle inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Regio-code071 (+3171)
Postcode2396
Kosten (indicatie)v.a. €5,15
Smaakvolle maaltijdSucade Hollandaise

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Koudekerk aan den Rijn

Een gebalanceerd eetpatroon is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner bomvol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer als gevolg van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom bespreken we deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en tijdelijke mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Alphen aan den Rijn. Ontwikkeld voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die de hele dag door extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie en ouderen met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Koudekerk aan den Rijn kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Koudekerk aan den Rijn vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Koudekerk aan den Rijn? In deze gemeente bestaat er de keuze uit flink wat services en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Gestoofde prei en Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes. U kunt kiezen uit bedrijven die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bezorgdiensten die het diner warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Koudekerk aan den Rijn

Een aantal woonzorgcentra in de omgeving van Koudekerk aan den Rijn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken voedzame maaltijden zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het mogelijk om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.alphenaandenrijn.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Stats & Facts

Potentiële maaltijden

 • Zuurkoolstamppot
 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Andijvie a la creme
 • Wrap kip madras
 • Braadworst in barbecuesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Check ook wat uw gemeente Alphen aan den Rijn kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.alphenaandenrijn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Koudekerk aan den Rijn voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op circa 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,30. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Koudekerk aan den Rijn is beschikbaar vanaf €7,30. Vaak betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Koudekerk aan den Rijn is een ware uitkomst. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit ongebondenheid en routine. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Koudekerk aan den Rijn: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 2394, 2396”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm en ook koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!