Maaltijdvoorziening Alkmaar

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Alkmaar

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Alkmaar is zeer populair bij alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Alkmaar zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Apetito, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via dergelijke bedrijven beschikt men altijd over vitale maaltijden zoals Sukadelapje met jus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook en/of Hutspot, rundvlees. Hieronder vindt men eet-instellingen en belangrijke voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Regio-code072 (+3172)
Postcode1815
Kosten (indicatie)v.a. €4,99
Voorbeeld maaltijdHeldere uiensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Alkmaar

Een goed voedingspatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met voldoende voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet langer zelfstandig omwille van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? In die situatie zijn er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom gaan we dieper in op deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Alkmaar.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Alkmaar. Ontwikkeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag door zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of bewoners met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Alkmaar kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Alkmaar vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Alkmaar? In uw omgeving kunt u kiezen uit allerlei keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Vegetarische pastaschotel met tomaten of Kip-groenteschotel. U kunt kiezen voor instellingen die zich vooral richten op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die de menu’s warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurants Stichting NiKoPrins Alexanderstraat 251814 XKAlkmaar
Alkcare – De OldeburghHerenweg 911829 ACAlkmaar
Keurslager GrootVan Ostadelaan 2761816 JHAlkmaar
Slagerij LouterN.G. Piersonstraat 531814 VBAlkmaar
Stichting NiKoAlbertina Agnesstraat 201814 MDAlkmaar
Alkcare – ’t RekerheemHof van Luxemburg 631825 TCAlkmaar
Zorgcirkel – De HoeverstaeteTerborchhof 11816 LVAlkmaar
Keurslager GrootJohanna Naberstraat 551827 LBAlkmaar
Warme maaltijdvoorziening De HofstaeteDaalmeereiland 401827 KXAlkmaar
BuurtzorgBergerweg 80A1817 BKAlkmaar
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Alkmaar

Verscheidene zorgcentra rondom Alkmaar bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants bieden lekkere maaltijden als Kip kerrie ananas schotel, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het tevens mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.alkmaar.nl ontdekt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Gegevens

Potentiële maaltijden

 • Macaroni-gehakt schotel
 • Groentesoep met balletjes
 • Paëlla
 • Draadjesvlees in rode wijnsaus
 • Vissoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar de verschillende soorten zorg die toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Alkmaar te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.alkmaar.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Alkmaar voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, in de regel door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,60. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €6,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Alkmaar vindt u al vanaf €7,80. Vaak is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Alkmaar is een ware uitkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer vrijheid en voordeel. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen niet ondervoed raken. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Alkmaar: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827”. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. lactosevrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente