Maaltijdvoorziening Texel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Texel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Texel is bedoeld voor alle bewoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Texel zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of lokale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door zulke leveranciers kan men zeker zijn van smaakvolle recepten zoals Groente-kaasschijf in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm en/of Kalfssaucijsje met mosterdjus, aardappelpuree, andijvie à la crème. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt men beschikbare bedrijven en essentiële inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Regio-code0222 (+31222)
Postcode1791
Kosten (indicatie)v.a. €5,35
Voorbeeld maaltijdVerse waldorfsalade

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Texel

Een eigen voedingspatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam gerecht vol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Lukt boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig ter wille van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er velerlei wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema verwerken we deze zorgwetten; ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en eigen mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Texel.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Texel. Relevant voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die de hele dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en mensen met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Texel kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Texel vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Texel? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit verschillende organisaties en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Lamsvlees in saus of Asperge beenham schotel. U kunt kiezen voor services gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Eethuys GollardsVerzetstraat 311791 DSDen Burg
Restaurants – NiKoDillenburgstraat 11814 JVAlkmaar
De BuuretonBeatrixlaan 431791 GADen Burg
SPAR MaaltijdserviceEikenhout 324 C1787 RAJulianadorp
Keurslager KoelemanSchoolweg 271787 AVJulianadorp
SPAR MaaltijdserviceRoggeslootweg 141795 JVDe Cocksdorp
SPAR KalverboerVlamkast 151792 CROudeschild
KookzorgCatsstraat 21813 ZCAlkmaar
SPAR GoengaDe Naal 11797 AXDen Hoorn
SPAR KootKerkstraat 31794 AMOosterend
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Texel

Een aantal buurthuizen in en rondom Texel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod voedzame gerechten zoals Gepaneerde kipschnitzel, tegen lage kosten. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Via www.texel.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Texel
 • Netnummer: 0222 (+31222)
 • Centrale postcode: 1791
 • Populaire wijk: Het

Potentiële maaltijden

 • Aardappelrösti
 • Zuurkoolstamppot
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Aardappelrösti
 • Vegetarische lasagna, spinazie

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Texel faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.texel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Texel voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,30. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Texel is beschikbaar vanaf €7,70. Normaal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Texel kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer vrijheid en comfort. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Texel: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 1792”. Wellicht relevant: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of misschien vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente