Maaltijdvoorziening Den Dolder

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Den Dolder

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Den Dolder is er voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Zeist is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van deze unieke aanbieders kan men zeker zijn van gezonde maaltijden als Viergroentenstamppot, gehaktbal en/of Kip, sperziebonen, aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft men de verschillende services en praktische inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Regio-code030 (+3130)
Postcode3734
Kosten (indicatie)v.a. €6,64
Maaltijd tipProcureurlapje met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Den Dolder

Een eigen eetpatroon is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een gezond diner bomvol voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Wil een bezoekje aan de winkel en koken niet 100% veilig meer gezien uw ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u aanspraak doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? Er zijn verscheidene wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk behandelen we de belangrijkste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Zeist.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Zeist. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die de hele dag door zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Gelukkigkunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Den Dolder kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Den Dolder vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Den Dolder? In en rondom uw woonplaats zien we verscheidene bedrijven en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Lamsvlees in saus en Rode kool met appel. Er zijn aanbieders gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die het diner warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Den Dolder

Een aantal verzorgingstehuizen in de buurt van Den Dolder bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben warme maaltijden zoals Aspergesoep, voor lage prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.zeist.nl checkt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: WMO.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Zeist
 • (Regio) nummer: 030 (+3130)
 • Centrale postcode: 3734
 • Wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Kibbeling met kruidendip
 • Gewokte spinazie
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel
 • Pittige sperzieboontjes
 • Ertwensoep met rookworst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke zorgvormen toepasbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Zeist te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.zeist.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Den Dolder voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht een kleine 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er 3 smaken: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,20. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Den Dolder is er al voor €8,40. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Den Dolder heeft veel voordelen. Voor mensen die nog op eigen benen staan verschaft dit extra tijd en structuur. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Den Dolder: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 3712, 3734”. Lees verder over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en ook veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!