Maaltijdvoorziening Bergen Noord-Holland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bergen Noord-Holland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bergen Noord-Holland is zeer populair bij alle bejaarden die mede door ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Bergen Noord-Holland kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van dergelijke mogelijkheden beschikt men altijd over de lekkerste maaltijden zoals Kerriesoep en/of Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas. Op deze pagina bekijkt u maaltijdservices en nuttige informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Regio-code072 (+3172)
Postcode1817
Kosten (indicatie)v.a. €5,03
Lekkere maaltijdChampignon omelet

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Bergen Noord-Holland

Een speciaal eetpatroon is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner bomvol voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Gaat het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje vanwege leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf verwerken we deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Bergen Noord-Holland.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Bergen Noord-Holland. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op inwoners die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en ouderen met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Bergen Noord-Holland staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bergen Noord-Holland vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Bergen Noord-Holland? In deze streek zijn er meerdere keukens en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Kip in kerriesaus, doperwten, rijst en Runderhachee, stamppot hutspot. U kunt kiezen voor instellingen met expertise op het gebied van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de gerechten warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBergerweg 80A1817 BKAlkmaar
ViVa! – De LoetDe Loet 11851 CRHeiloo
Alkcare – ’t RekerheemHof van Luxemburg 631825 TCAlkmaar
Zorgcirkel – De HoeverstaeteTerborchhof 11816 LVAlkmaar
Keurslager GrootVan Ostadelaan 2761816 JHAlkmaar
Alkcare – De OldeburghHerenweg 911829 ACAlkmaar
Warme maaltijdvoorziening De HofstaeteDaalmeereiland 401827 KXAlkmaar
Eetwinkel De ReusNoordeinde 141843 JHGrootschermer
SPAR F. de RuijterNyenburgh 991829 GCOudorp
Keurslager GrootJohanna Naberstraat 551827 LBAlkmaar
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Bergen Noord-Holland

Een aantal bejaardentehuizen in de streek Bergen Noord-Holland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants bieden de lekkerste menu’s zoals Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem, met weinig winstmarge. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan is het mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.bergen-nh.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Apetito.

Kerngegevens

Geschikte maaltijden

 • Flensjes met fruit
 • Zalm in dillesaus
 • Stamppot Boerenkool met rookworst
 • Kipvink in jus
 • Pastaschotel: kip met broccoli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Check welke zorgvormen mogelijk zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Bergen Noord-Holland doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.bergen-nh.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Bergen Noord-Holland voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer zo’n 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,30. Koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bergen Noord-Holland kan u al bestellen vanaf €7,20. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Bergen Noord-Holland kent vele pluspunten. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en comfort. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bergen Noord-Holland: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 1930, 1931”. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of wellicht vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente