Maaltijdvoorziening Leidschendam-Voorburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leidschendam-Voorburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leidschendam-Voorburg is ideaal voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Leidschendam-Voorburg onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over grote landelijke instanties als Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Middels dit soort diensten beschikt men altijd over verantwoorde maaltijden als Slavink in jus met stamppot snijbonen en/of Kipfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie. Hieronder vindt u organisaties en essentiële kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Regio-code070 (+3170)
Postcode2264
Kosten (indicatie)v.a. €6,37
Maaltijd tipGebonden kerrie-champignonsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Leidschendam-Voorburg

Een eigen voedingspatroon is nodig voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner vol groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop bestaan er interessante subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verschillende wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf benaderen we deze zorgwetten; ZVW, WLZ en WMO, en lokale mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Leidschendam-Voorburg. Bedoeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende bejaarden en ouderen met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Soms kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Leidschendam-Voorburg zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leidschendam-Voorburg vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Leidschendam-Voorburg? In deze plaats zijn er talloze bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Hamlapje in mosterdjus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook of Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, doperwten. Er zijn bedrijven met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en aanbieders die de maaltijd warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Versmarkt VreeburgDuivenvoorde 3842261 ASLeidschendam
Restaurant Careyn De ArkHerenstraat 852291 BDWateringen
WZH – SchoorwijckZaagmolenstraat 962265 WZLeidschendam
Chef ManusKortenaerlaan 24-422253 TJVoorschoten
Topaz – ForeschateRouboslaan 12252 TMVoorschoten
Woonzorgcentrum Vredenburchvan Vredenburchplantsoen 12282 SKRijswijk
Woonzorgcentrum De MantelKlaverweide 542272 BVVoorburg
Welzijn RijswijkDoctor H.J. van Mooklaan 12286 BARijswijk
Woonzorgcentrum SteenvoordeGeneraal Spoorlaan 622285 CHRijswijk
WZH – De SonneruyterSonnenburghlaan 42275 ARVoorburg
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Leidschendam-Voorburg

Een aantal woonzorgcentra rondom Leidschendam-Voorburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde menu’s als Koninginnesoep met kip, voor lage prijzen. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het ook mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Via www.leidschendam-voorburg.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Mealhero.

Informatie

Smaakvolle maaltijden

 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Macaroni
 • Spaghetti Napoli
 • Kip Andorra schotel
 • Spagheti carbonara

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke types zorg een optie zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Leidschendam-Voorburg te bieden heeft ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.leidschendam-voorburg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Leidschendam-Voorburg voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,80. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leidschendam-Voorburg bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Leidschendam-Voorburg is sterk in opkomst. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken levert dit ongebondenheid en gemak. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Leidschendam-Voorburg: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275”. Mogelijk interessant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en ook vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente