Maaltijdvoorziening Katwijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Katwijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Katwijk is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Katwijk zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels deze leveranciers kan iedereen rekenen op heerlijke maaltijden zoals Varkenslapje, pepersaus, erwten, spinazie, krieltjes of Tagliatelle, kip, paddestoelen. Op dit portaal leest men meer over populaire bezorgers en belangrijke details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Regio-code071 (+3171)
Postcode2224
Kosten (indicatie)v.a. €6,29
Maaltijd tipChili con carne, gehakt, rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Katwijk

Een gebalanceerd maaltijdplan is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig vanwege fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op een aantal wetten en regelingen (subsidie). Hieronder benaderen we de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Katwijk.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Katwijk. In het leven geroepen voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die 24 uur per dag zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie of bewoners met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Katwijk zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Katwijk vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Katwijk? In uw omgeving kunt u kiezen uit een aantal aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kipfilet in jus en Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten. Wij onderscheiden bedrijven met een ruim aanbod koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de maaltijd warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Aangenaam VerzorgdZonnebloemstraat 242223 VCKatwijk
SMO – Open EettafelHillenaarlaan 182241 HXWassenaar
Keurslager VooysKoninginneweg 592225 HJKatwijk aan Zee
Tafeltje Dekje KatwijkSchimmelpenninckstraat 102221 EPKatwijk
Keurslager OwelHoornesplein 1212221 BEKatwijk aan Zee
Keurslager de MooyAnjelierenstraat 392231 GTRijnsburg
DSV verzorgd levenPrins Hendrikkade 1572225 JTKatwijk
Verpleeghuis DuinstedeDeijlerweg 2082241 ALWassenaar
Slagerij TimmersBroekweg 22235 BJValkenburg
BuurtzorgMeeuwenlaan 412225 PEKatwijk
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Katwijk

Diverse woonzorgcentra in en rondom Katwijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken lekkere menu’s zoals Pastaschotel, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Aan de hand van www.katwijk.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Diepvriesmaaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Katwijk
 • (Regio) nummer: 071 (+3171)
 • Postcodegebied: 2224
 • Lokale wijk: Katwijk

Geschikte maaltijden

 • Kruudmoes met gortepap
 • Schnitzel champignonsaus
 • Draadjesvlees in jus
 • Gehakt in jus
 • Witlof a la creme

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke soorten zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Katwijk faciliteert m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.katwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Katwijk voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op circa 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,50. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,80. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Katwijk bestelt u vanaf €7,60. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Katwijk is ontzettend handig. Voor mensen die nog op eigen benen staan levert dit meer tijd en routine. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Katwijk: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2242”. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente