Maaltijdvoorziening Voorschoten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Voorschoten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Voorschoten is bedoeld voor alle ouderen die vanwege leeftijd of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Voorschoten kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of gespecialiseerde instanties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van soortgelijke voorzieningen heeft men de beschikking over uitstekende gerechten als Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng en Parijse worteltjes. Onderstaand bekijkt u maaltijddiensten en waardevolle informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Regio-code071 (+3171)
Postcode2252
Kosten (indicatie)v.a. €6,58
Geschikte maaltijdGehaktballen in uienjus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Voorschoten

Een bepaald voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten staat hierbij centraal. Wil boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet eigenhandig ter wille van problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema benaderen we de populairste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en eigen mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Voorschoten.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Voorschoten. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op inwoners die de hele dag intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen of inwoners met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Voorschoten zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Voorschoten vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Voorschoten? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit vele organisaties en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Geglaceerde wortel of Omelet in bearnaisesaus, Zilvervliesrijst-groenteschotel. U kunt kiezen voor organisaties die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSchoolstraat 1742252 CNVoorschoten
WZH – De SonneruyterSonnenburghlaan 42275 ARVoorburg
Gewoon Lekker ThuisBachlaan 212252 NBVoorschoten
Keurslager GroeneveldLuifelbaan 262242 KVWassenaar
SMO WassenaarVan Heeckerenstraat 22242 GXWassenaar
Versmarkt VreeburgDuivenvoorde 3842261 ASLeidschendam
Topaz – ForeschateRouboslaan 12252 TMVoorschoten
Woonzorgcentrum De MantelKlaverweide 542272 BVVoorburg
WZH – SchoorwijckZaagmolenstraat 962265 WZLeidschendam
Chef ManusKortenaerlaan 24-422253 TJVoorschoten
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Voorschoten

Een aantal buurthuizen in de gemeente Voorschoten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben ambachtelijke maaltijden zoals Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen, voor scherpe prijzen. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het mogelijk om het assortiment aan huis te bezorgen. Op de website www.voorschoten.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Belangrijke info

Lekkere maaltijden

 • Raapstelen stamppot
 • Pastaschotel
 • Verse rauwkostsalade
 • Aardappelrösti
 • Rookworst met stamppot boerenkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke soorten zorg een optie zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Voorschoten aanbiedt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.voorschoten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Voorschoten voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op circa 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,30. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Voorschoten kunt u al aanvragen voor €8,40. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Voorschoten is sterk in opkomst. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Voorschoten: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 2250, 2251, 2252, 2253, 2254”. Klik verder naar Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en ook veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!