Maaltijdvoorziening Rijswijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rijswijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rijswijk is geschikt voor alle bejaarden die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Rijswijk kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als De Dievpriesman, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van zulk soort mogelijkheden kan iedereen weer genieten van ambachtelijke maaltijden als Bami babi pangang en Groentesoep met balletjes. Via onze service vergelijkt u populaire bezorgers en praktische voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Regio-code0183 (+31183)
Postcode2284
Kosten (indicatie)v.a. €6,51
Maaltijd ideeRundergehaktbal in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Rijswijk

Een eigen maaltijdplan is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept vol vitaminen is daarom ook de basis. Kan het doen van boodschappen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf ter wille van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie zijn er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom vertellen we wat meer over deze zorgwetten; Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Rijswijk.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Rijswijk. Relevant voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die permanent zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen of hulpbehoevenden met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Rijswijk zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rijswijk vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Rijswijk? In deze gemeente bestaan er flink wat bezorgservices en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Boerengehaktschotel en aardappelschijfjes met roomsaus of Vegetarische groentestoof met pompoen met parelcouscous met tomaat en olijven. U kunt kiezen voor organisaties met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die uw maal warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Woonzorgcentrum Vredenburchvan Vredenburchplantsoen 12282 SKRijswijk
RadiusHooglandse Kerkgracht 322312 HVLeiden
Woonzorgcentrum SteenvoordeGeneraal Spoorlaan 622285 CHRijswijk
WZH – De SonneruyterSonnenburghlaan 42275 ARVoorburg
Woonzorgcentrum De MantelKlaverweide 542272 BVVoorburg
Keurslagerij WarmenhovenVliethof 602291 RZWateringen
Welzijn RijswijkDoctor H.J. van Mooklaan 12286 BARijswijk
ThuislinQWitte Singel 172311 BGLeiden
Gewoon Lekker ThuisKlopperman 512292 JEWateringen
Restaurant Careyn De ArkHerenstraat 852291 BDWateringen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Rijswijk

Verscheidene zorginstellingen in de streek Rijswijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren gezonde maaltijden als Spinaziestamppot, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten te laten bezorgen. Aan de hand van www.rijswijk.nl checkt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Chili sin carne
 • Pilav
 • Uiensoep
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Rode bieten met een speklap en jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van hulp mogelijk zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Rijswijk te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.rijswijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Rijswijk voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, altijd door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rijswijk is beschikbaar vanaf €8,20. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Rijswijk is ontzettend handig. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit meer tijd en autonomie. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Rijswijk: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284”. Ga door naar: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. natriumarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij of wellicht vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!